Εκτέλεσαν τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κέντρο της Αθήνας

Εκτέλεσαν τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

Ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γνωστό ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Οι εκτελεστές διέφυγαν ανενόχλητοι, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Εκτέλεσαν τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο γραφείο του στα Εξάρχεια τον πυροβόλησαν δύο φορές εν ψυχρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρίσκονται άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για την διερεύνηση της υπόθεσης οι οποίοι εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από κάμερες.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.

Ο ίδιος ο ποινικολόγος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής που μέχρι πριν από λίγο αναμενόταν στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Νίκο Τόσκα να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση.

Ποιος ήταν ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

 

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ήταν ο 52χρονος δικηγόρος.

Γεννημένος το 1965, ο Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε τη δικηγορία από το 1991.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ το 1996, ενώ το 2005 είχε διατελέσει αντιπρόεδρος.

Στο ενεργητικό του είχε πολλές και σημαντικές υποθέσεις όπως η υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου στις υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas Power.

Επίσης, ήταν δικηγόρος των «Παραπολιτικών» και είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα τους υπευθύνους της εφημερίδας σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου ενώ είχε ασχοληθεί και με υποθέσεις για τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο».

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM