Δικαιώθηκαν οι 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο

Δικαιώθηκαν οι 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο Facebook Twitter
6

Ο Άρειος Πάγος, με την υπ. αριθμ. 1194/2017 απόφασή του, δικαίωσε τη δικαστική μάχη των 393 «καθαριστριών» του υπουργείου Οικονομικών που απολύθηκαν από τις θέσεις τους στις 16 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει το ελληνικό Δημόσιο στις 20.11.2014 κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία είχαν δικαιωθεί οι εν λόγω καθαρίστριες.

 

Αναλυτικότερα, το ελληνικό Δημόσιο ζητούσε να ανασταλεί η υπ΄ αριθμ. 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των υπαλλήλων καθαρισμού (καθαρίστριες) του υπουργείου Οικονομικών που εργαζόντουσαν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κάνει δεκτή την αίτηση των καθαριστριών και αναγνώρισε ότι η κατάσταση της διαθεσιμότητας που τέθηκαν, λόγω κατάργησης των θέσεων τους, συνιστά άκυρη καταγγελία των εργασιακών τους συμβάσεων.

Οι δικηγόροι των καθαριστριών Γιάννης Καρούζος και Ελένη Διονυσοπούλου σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου «σηματοδοτεί νομική και ηθική δικαίωση ενός αγώνα» που στήριξαν νομικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «μία σημαντική παρακαταθήκη στον νομικό πολιτισμό της χώρας μας και στη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου».

 

Πηγή: απε/μπε

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη στην Ελλάδα και πέθανε από καρκίνο

Ελλάδα / «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που πέθανε από καρκίνο στην Ελλάδα και είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη

Ήταν μέλος οικογένειας με τρία παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη - Μετά τον θάνατό του διαγνώστηκε με καρκίνο και άλλο παιδί της οικογένειας
THE LIFO TEAM