Ριζικά αλλάζει από φέτος ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.
Το σχολικό εργαλείο και η ανάπτυξη του μαθήματος θα γίνεται με λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα, παραβολές, πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, μουσικές.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, για παράδειγμα στην Γ΄ Δημοτικού στη θεματική ενότητα των θρησκευτικών γιορτών, θα συζητούνται τα Χριστούγεννα, οι γιορτές των πολιούχων των πόλεων, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το Τος Ασανά: η αρχή της χρονιάς για τους Εβραίους (σύμβολο: ρόδα, μέλι καινούριο ρούχο), το Ιντ αλ-φιτρ: το τέλος του Ramadan των μουσουλμάνων (ελεημοσύνη, επισκέψεις, ευχές). Επίσης τα παιδιά θα μιλούν για τα σύμβολα του Θεού, τόσο από τον Χριστιανισμό, όσο και από άλλες θρησκείες.
Στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι ο δάσκαλος απελευθερώνεται από την κηδεμονία του βιβλίου.
Ελλάδα /
Πώς θα διδάσκονται από φέτος τα Θρησκευτικά
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Καιρός: «Το κρύο κλείδωσε», λέει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας
Σκαντζόχοιροι: Νέα ανακάλυψη για την ακοή τους - «Είναι εντυπωσιακό», δηλώνει ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Κέιτ Μίντλετον: Τα «πειράγματα» του πρίγκιπα Ουίλιαμ σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή τους
Καλαμαριά: Συνελήφθη ο 23χρονος ύποπτος - Άλλαξε την κατάθεσή του
Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερους πεζοναύτες και πολεμικά πλοία - Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Τεχεράνη