Προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και του Κρυονερόυ έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με το σύστημα 112 για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση. 

 

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». 

 

Βυθίσεις τάσης στο σύστημα ηλεκτροδότησης


Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς. 

 

112: Κατεπείγον μήνυμα για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη - «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και καμινάδες»

 

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών. Σε επικοινωνία του Lifo.gr με αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε γνωστό πως οι φλόγες δεν απειλούν μέχρι στιγμής κατοικημένη περιοχή.

 

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης που βρίσκεται στο σημείο.