101+7 συλλήψεις σήμερα στις καταλήψεις

101+7 συλλήψεις σήμερα στις καταλήψεις Facebook Twitter
5

7 άτομα συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα το μεσημέρι στην κατάληψη «Σκαραμαγκά» στην οδό Πατησίων. Το πρωί κατά την επιχείρηση στη βίλα Αμαλία συνελήφθησαν 101 άτομα. Οι συλληφθέντες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνέλευση έξω από το Πολυτεχνείο πραγματοποίησαν νωρίτερα αλληλέγγυοι των συλληφθέντων στη βίλα Αμαλία, οι οποίοι ετοιμάζονται για πορεία προς τη ΓΑΔΑ στην Αλεξάνδρας.

 «Η Ελληνική Αστυνομία απέδωσε σήμερα στην ελληνική κοινωνία τη βίλα της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας. Τα όσα βρέθηκαν στο εσωτερικό της (όπως μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια, πυροσβεστήρες κ.α.), αποδεικνύουν ότι η βίλα Κάλλας είχε μετατραπεί σε εργαστήριο προπαρασκευής εγκληματικών πράξεων» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιχείρηση.

Η κατάληψη «Σκαραμαγκά» εξέδωσε ανακοίνωση μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο κτήριο:

 «Έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά. Στο κτίριο βρίσκονταν 7 σύντροφοι/ισσες, από τους οποίους οι 6 έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και ένας έχει μείνει για τη διενέργεια της έρευνας. Η επιχείρηση ήρθε εκδικητικά λίγες ώρες μετά την επανακατάληψη της Villa Amalias και την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΗΜΑΡ που είχαν ως αποτέλεσμα την εκκένωσή τους και τη σύλληψη και προσαγωγή περίπου 150 συντρόφων και συντροφισσών. Η τρικομματική κυβέρνηση, η Αστυνομία και το ΝΑΤ είναι οι βασικοί υπεύθυνοι αυτής της επίθεσης. Θα μας βρουν μπροστά τους».


Η κατάληψη Σκαραμαγκά είναι κομμάτι των κοινωνικών αγώνων

«Η χρόνια εγκατάλειψη του κτιρίου από το ΝΑΤ και η απόφασή του να θυμηθεί τον «σεβασμό στην ιστορικότητά του»  μετά από 3 1/2 χρόνια κατάληψης αποδεικνύει το μέγεθος τη υποκρισίας. Η κατάληψή του από εμάς έφερε την πραγματική και μοναδική αξιοποίησή του, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Με τη βοήθεια συντρόφων πολιτικών μηχανικών αναλάβαμε την αποκατάσταση των βλαβών διασφαλίζοντας παρόλα αυτά το μίνιμουμ: οι τεχνικές ανάγκες του να μην υπερβαίνουν τις κοινωνικοπολιτικές ανάγκες και χρήσεις.

Η δική μας επένδυση είναι βαθιά πολιτική και δε χρειάζεται να φορά το μανδύα μίας τεχνικής «επιστημονικοφανούς» αρτιότητας. Έτσι με μεράκι, προσοχή και με τα χέρια εκατοντάδων αλληλέγγυων συντρόφων/ισσων, μετά από αμέτρητες «εργατοώρες» δημιουργικότητας,  ξεκίνησε η λειτουργία του ως αυτοοργανωμένο πολιτικό εγχείρημα και κοινωνικός χώρος. Η μέρα που μπήκαμε στο κτίριο ήταν μία μέρα απελευθέρωσής του. Ήταν η στιγμή που οι επιθυμίες μας, οι ελπίδες, τα όνειρά μας βρήκαν σπίτι να φωλιάσουν. Ήταν η μέρα που το κτίριο στη γωνία της Σκαραμαγκά σταμάτησε να έχει «ιδιοκτήτη» και έγινε κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Η διαχείριση του κτιρίου γίνεται από την οριζόντια και αντιιεραρχική συνέλευση της κατάληψης. Το κόστος των εξόδων καλύπτεται αποκλειστικά από την ελεύθερη συνεισφορά των συντρόφων/ισσών που συμμετέχουν στη συνέλευση και των διάφορων εγχειρημάτων που στεγάζονται. Στους χώρους της κατάληψης παρουσιάζονται πολιτικές εκδηλώσεις, δραστηριοποιούνται πολιτικές ομάδες που πραγματοποιούν τις συνελεύσεις τους, ομάδες αυτομόρφωσης, ομάδα μαθημάτων ελληνικών σε μετανάστες, ομάδα κινηματογραφικών προβολών, στεγαστική κολλεκτίβα ενώ επίσης στεγάζονται υποδομές όπως δανειστική βιβλιοθήκη/αναγνωστήριο, ξυλουργείο, αίθουσα Η/Υ, αίθουσα χορού και πολεμικών τεχνών, εργαστήριο ραπτικής, πίστα αναρρίχησης κα.

Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον που ζούμε όλοι και όλες, τα παραπάνω είναι η δική μας προσφορά στη «δέσμη μέτρων ενάντια στην πτώχευση». Οι κοινότητες αγώνα, κομμάτι των οποίων είναι οι καταλήψεις, αποτελούν τους τρόπους αντίστασης απέναντι στην επιχειρούμενη εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν οι κρατικοί-καπιταλιστικοί σχεδιασμοί.

Οι στεγαστικές καταλήψεις, οι αυτοοοραγνωμένοι κοινωνικοί χώροι, οι πρωτοβουλίες αυτομόρφωσης, οι συνελεύσεις γειτονιάς, τα χαριστικά παζάρια, οι συλλογικές κουζίνες και μύριες ακόμα πρακτικές αυτοοργάνωσης της ζωής είναι ο τρόπος μας να δίνουμε πραγματικές απαντήσεις σε πραγματικά προβλήματα.  Η αλληλεγγύη μεταξύ μας, μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, αποτελεί τη μόνη λύση ενάντια στον εξανδραποδισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Τα προβλήματα των εργαζομένων δε θα λυθούν μέσα από την παραίτηση ή τον συντεχνιακό ανταγωνισμό. Να σπάσουμε το φόβο και να γκρεμίσουμε όλα αυτά που μας έφεραν σε αυτό το χάλι οργανώνοντας την αντίστασή μας με όπλα την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Για την κοινωνική επανάσταση».

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δηλαδη δεν μπορει κανεις να το θεωρει γελοιο ολο αυτο που γινεται, χωρις να κινδυνευει να τον καταταξουν αμεσως στους "συνοδοιπορους" ενος η περισσοτερων πολιτικων χωρων; Και οι "αντιεξουσιαστες" ειναι αυτο που ειναι, ποτε αλλωστε δεν φημιζονταν για την εμβριθεια τους, τα τελευταια χρονια δε στα αρνητικα του χωρου προστεθηκε και μια αφορητη αυταρεσκεια και αλαζονεια που τους κανει πιο επιρρεπεις στο χουλιγκανισμο. Αλλα γιατι να αισθανεται ικανοποιηση ενας λογικος ανθρωπος με μια επιχειρηση που αφου δεν απεδωσε καρπους με βαση την αρχικη της στοχευση (μονο 1,5 γρ χασις αν δεν κανω λαθος) απετυχε να δικαιωθει ως επιχειρηση κατα ενος "ορμητηριου αναρχικων και εργαστηριου μολοτωφ" (ολοι οι συλληφθεντες απο την αρχικη επιχειρηση αφεθησαν ελευθεροι). Και εχεις τον Δενδια να μιλαει για παταξη της ανομιας εννοωντας τι; Την επιστροφη ενος κτηριου στο κρατος το οποιο μετα απο 40 σχεδον χρονια αδιαφοριας θυμηθηκε εν των υστερων οτι θελει να το αξιοποιησει. Και καλα θα κανει αν το αξιοποιησει, αλλα σιγουρα η ολη φιεστα με τους ΕΚΑΜιτες δεν στοχευε εκει, αλλα στο να στησει ενα γνωστο win-win σκηνικο οπου η κυβερνηση θα κερισει ποντους βαζοντας τα με τους κουκουλοφορους, τους καταστροφεις της Αθηνας κλπ. Οχι μονο ομως ειναι τοσο τραβηγμενο απο τα μαλλια που κατανταει γελοιο, ειναι και πολυ προβληματικο να βλεπεις οτι η κυβερνηση επενδυει στην ενταση, τσιγκλωντας το κτηνος και ευχομενη αυτο να αντιδρασει. Και αν αντιδρασει, αυτο ειναι βεβαια προβλημα του κτηνους, πώς κρινουμε ομως το οτι μια "σοβαρη" κυβερνηση πονταρει στο χαος και το μπαχαλο; Επισης εχω τη βασικη υπονοια οτι επειδη η ιδεολογικη ταυτοτητα της κορυφης της κυβερνησης και των περι αυτην ειναι αυτη που ειναι, αλλα και επειδη οι ποντοι που προανεφερα για αυτην την κυβερνηση μονο στα δεξια της μπορει να κερδιθουν, δεν θα επιδειχθει (και δεν επιδεικνυεται) ο ιδιος ζηλος σε αλλες περιπτωσεις ανομιας, πολυ πιο επικινδυνης, οπου επι της ουσιας επιδιωκεται η "καταληψη" ολοκληρων γειτονιων της πολης και η ανακηρυξη τους σε εθνικα καθαρες ζωνες.
Να τολμήσω να εκφράσω μια απορία στους σχολιαστές που υποστηρίζουν την κατάληψη; Αφού υπήρχε αυτός ο χώρος και τόσοι εθελοντές, γιατί όταν κάποιοι ομοϊδεάτες σας έφεραν τους μετανάστες από την Κρήτη τους εγκατέστησαν μέσα στο κτίριο της Νομικής και δεν τους πήγαν κατευθείαν σε αυτόν τον χώρο να τους φιλοξενήσουν; Και όταν μετά από διαπραγματεύσεις βγήκαν οι μετανάστες από τη Νομική και πήγαν στην Υπατία, γιατί πάλι δεν προτείνατε να πάνε σε αυτό το κτίριο, που θα έβρισκαν και πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα;Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ξέρω κι εγώ να κάνω.
''Η Ελληνική Αστυνομία απέδωσε σήμερα στην ελληνική κοινωνία τη βίλα της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας'' Πηγή:Ν.ΔενδιαςΜε αλλα λογια,απο αυριο το πρωι οποιοσδηποτε πολιτης μπορει να επισκευθει ελευθερα την Βιλα.
Επιτελους η γειτονια γλιτωσε απο την ανομια της villa amalias. Τωρα μπορει ησυχα να παραδοθει στη βια της ΧΑ και οι αστυνομικοι να επιστρεψουν με καθαρη συνειδηση στους φραπεδες τους.