Τζάνετ Τζάκσον και Κέρμιτ μπήκαν επισήμως στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Τζάνετ Τζάκσον και Κέρμιτ μπήκαν επισήμως στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου Facebook Twitter
Ο Κέρμιτ είναι ο πιο σοφιστικέ βάτραχος όλων των εποχών
0

Ως πρόσωπα που συνδέθηκαν με την αμερικανική μουσική και την ποπ κουλτούρα, η Τζάνετ Τζάκσον και ο Κέρμιτ, ο πιο σοφιστικέ βάτραχος όλων των εποχών και βασικός πρωταγωνιστής των κοσμαγάπητων Μάπετς μπήκαν στο εθνικό Μητρώο ηχογραφήσεων των ΗΠΑ, στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έχει ορίσει ότι 25 ηχογραφήσεις, από την πρώτη ηχογράφηση μια αμερικανικής φωνής μέχρι σύγχρονες ποπ επιτυχίες, είναι εθνικοί θησαυροί ήχου που αξίζει να συντηρηθούν.

Το τραγούδι του Κέρμιτ είναι το «The Rainbow Connection» που ερμηνεύει με το μπάντζο του από το The Muppet Movie του 1979 και μαζί με αυτό μπήκαν στη λίστα το «Rhythm Nation 1814» της Τζάνετ Τζάκσον, το «Marlo Thomas & Friends» και το «Free to Be… You and Me» στην απόδοση του Λούις Άρμστρονγκ το 1938 και μια ηχογράφηση του Τόμας Έντισον που μπορεί να είναι η παλαιότερη δυνατότητα αναπαραγωγής μιας αμερικανικής φωνής. Το αρχείο δημιουργήθηκε το 2000 και συγκεντρώνει εγγραφές που είναι «πολιτισμικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές».

Οι υποψηφιότητες ορίζονται μετά από ψηφοφορία του κοινού και το άλμπουμ της Τζάνετ Τζάκσον του 1989, το οποίο περιείχε πέντε κορυφαία σινγκλς, κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στη δημόσια διαδικασία υποψηφιοτήτων.

Τζάνετ Τζάκσον και Κέρμιτ μπήκαν επισήμως στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου Facebook Twitter
Το άλμπουμ της Τζάνετ Τζάκσον του 1989, “Rhythm Nation 1814,”, κέρδισε τις περισσότερες ψήφους. Φωτο: Library of Congress

Η παλαιότερη ηχογράφηση είναι του Τόμας Έντισον, που έγινε στο Σαιντ Λούις τον Ιούλιο του 1878, λίγους μήνες μετά την εφεύρεση της μηχανής μαγνητοταινίας. Ηχογραφημένο σε ένα λεπτό χαρτί από αλουμίνιο, πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη ηχογράφηση μιας αμερικανικής φωνής με δυνατότητα αναπαραγωγής και το παλαιότερο έγγραφο που καταγράφει μια μουσική παράσταση. Ανακτήθηκε από επιστήμονες το 2013.

Το μητρώο περιλαμβάνει επίσης χαμένες ποπ επιτυχίες όπως το "Nikolina", ένα τραγούδι του 1917 από τον Hjalmar Peterson, έναν Σουηδό μετανάστη που εγκαταστάθηκε στη Μινεσότα και έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ Σουηδών-Αμερικανών. Ο Πέτερσον ηχογράφησε το τραγούδι - που αφηγείται «τις κωμικές δυσκολίες του με τον πεθερό του» - τρεις φορές, πουλώντας 100,00 αντίτυπα συνολικά.

Μέχρι τώρα, έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 575 εγγραφές. Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, περιλαμβάνει σχεδόν 3 εκατομμύρια αντικείμενα ήχου στη συλλογή της με στόχο να διατηρηθούν και να είναι διαθέσιμα για τις επόμενες γενιές.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οι εντυπωσιακές αυτές εκκλησιές, που θεωρούνται το όγδοο θαύμα του κόσμου, έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
THE LIFO TEAM
Χάρις Αλεξίου – Όλια Λαζαρίδου στο θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Χάρις Αλεξίου και Όλια Λαζαρίδου μαζί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.
THE LIFO TEAM
World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα, για την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής

Πολιτισμός / World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα για την κλιματική αλλαγή

Δημιουργείται μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα, που εκφράζει φωνές και απόψεις σχετικά με την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής και καλεί τη διεθνή κοινότητα να δει, να ακούσει, να μάθει και να δράσει.
THE LIFO TEAM
Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του συγγραφέα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Πολιτισμός / Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Ένα αφιέρωμα της Ταινιοθήκης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του

Ένα αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του πολυσχιδούς Έλληνα δημιουργού, θεατρικού συγγραφέα, στιχουργού, σεναριογράφου, δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη στην ταράτσα της Ταινιοθήκης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ