Ο εγγονός της Κατρίν Ντενέβ ήταν ανάμεσα στους 44 που συνελήφθησαν, σε αστυνομική επιχείρηση για κύκλωμα πλαστογράφων που συνδέεται με την ιταλική μαφία, σύμφωνα με το AFP.

 

Στην αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο, υπό τον συντονισμό της Europol, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που παρήγαγε πλαστά χαρτονομίσματα και είχε σχέσεις με την Καμόρα, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

 

Ένας από τους 3 υπόπτους που συνελήφθησαν στη Γαλλία ήταν ο Ιγκόρ Ντιβετέν- Βαντίμ, ο 33χρονος εγγονός της Κατρίν Ντενέβ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το AFP. Ο Ιγκόρ Ντιβετέν- Βαντίμ του Κριστιάν Βαντίμ- γιου της Κατρίν Ντενέβ και του Ρότζερ Βαντίμ- και της Ορτάνς Ντιβετέν.

 

Ο ένας από τους άλλους δύο που συνελήφθησαν στη Γαλλία εκτιμάται ότι ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Άλλες 40 συλλήψεις έγιναν στην Ιταλία και μία στο Βέλγιο. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και αγαθά με αξία 8 εκατομμυρίων ευρώ. Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι ότι είχαν «βγάλει» πλαστά χαρτονομίσματα- κυρίως 50ευρα- με ονομαστική αξία περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.

 

«Για αρκετά χρόνια, το 90% των υψηλής ποιότητας πλαστών που κυκλοφορούν προέρχεται από την Ιταλία», δήλωσε ο Ερίκ Μπερτράντ εκ μέρους της διεύθυνσης της γαλλικής αστυνομίας που μετείχε στην επιχείρηση. «Η Καμόρα έχει κατά κάποιο τρόπο το μονοπώλιο σε αυτή την αγορά», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr