Όσκαρ 2019: Lady Gaga - Επισήμως η βασίλισσα των social media στην απονομή

Όσκαρ 2019: Lady Gaga - Επισήμως η βασίλισσα των social media στην απονομή Facebook Twitter
0

Η Lady Gaga είναι επισήμως η viral βασίλισσα των Όσκαρ καθώς απέσπασε τη μερίδα του λέοντος στα σχόλια των social media κατά την 91η απονομή των βραβείων.

Η live ερμηνεία του «Shallow» με τον Μπράντλεϊ Κούπερ, εκτός από ότι χάρισε στην Lady Gaga το πρώτο της Όσκαρ, της έδωσε τρεις από τις πέντε κορυφαίες στιγμές της βραδιάς στο Facebook και την έστεψε ως την κορυφαία διασημότητα που συζητήθηκε περισσότερο στο Twitter, σύμφωνα με τις εταιρίες των κοινωνικών δικτύων.


Σύμφωνα με το Facebook οι πέντε πιο συζητημένες στιγμές της βραδιάς των Όσκαρ ήταν: Η βράβευση ως η καλύτερη ταινία του «Green Book», ακολουθούμενη από την ερμηνεία του «Shallow» από την Lady Gaga και του Μπράντλεϊ Κούπερ. Αμέσως μετά έρχεται η βράβευση του Ράμι Μάλεκ για το «Bohemian Rhapsody» ακολουθούμενη από την ομιλία της Lady Gaga κατά τη στιγμή της βράβευσής της για το «Shallow» και την απονομή του Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στον Αλφόνσο Κουαρόν για το «Roma».


Αντίστοιχα στο Twitter, οι στιγμές που πυροδότησαν τα περισσότερα τιτιβίσματα ήταν παρόμοια: Το «Green Book» έλαβε την πρώτη θέση ακολουθούμενο από τη βράβευση του «Shallow» και του Ράμι Μάλεκ αντίστοιχα, με το ντουέτο του «Shallow» ν' ακολουθεί αλλά και την παραλαβή του βραβείου από την Ολίβια Κόλμαν για την ερμηνεία της στο «The Favourite».


Η Lady Gaga ήταν η διασημότητα για την οποία «έφυγαν» τα περισσότερα tweets την λαμπερή βραδιά των Όσκαρ, με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Ράμι Μάλεκ, Αλφόνσο Κουαρόν και Σπάικ Λι ν΄ακολουθούν.


Η οργισμένη αντίδραση του Σπάικ Λι, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «BlacKkKlansman» αλλά έχασε το βραβείο καλύτερης ταινίας από «Green Book» πυροδότησε την συζήτηση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μετά την ομιλία του η οποία προκάλεσε και την απάντηση του Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.


Μεταξύ των διάσημων που τουίταραν για την νίκη της Gaga αλλά και την ερμηνεία της επί σκηνής με τον Μπράντλεϊ Κούπερ ήταν και ο Μάρκ Ρόνσον με τον οποίο έγραψαν μαζί το τραγούδι.

Για τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί οι πέντε καλύτερες στιγμές που συζητήθηκαν στο Facebook ήταν: Το Christian Siriano φόρεμα-σμόκιν του Μπίλι Πόρτερ, το ροζ βελούδινο σμόκιν του Τζέισον Μόμοα, το εντυπωσιακό φόρεμα της Τζένιφερ Λόπεζ, το πανάκριβο διαμαντένιο κολιέ 128 καρατίων από το Tiffany της Lady Gaga και φυσικά τα ειδική κατασκευής χρυσά-μεταλλικά Jordan 3 αθλητικά του Σπαίκ Λι.


Αντίστοιχα στο Twitter, η Gaga συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη «δραστηριότητα» για το κόκκινο χαλί χωρίς ωστόσο εκείνη να είναι ενεργή στα social, κατά το Σαββατοκύριακο των Oscar. Η προσωπικότητα ωστόσο που κέρδισε τις περισσότερες αναδημοσιεύσεις στο Twitter δεν ήταν άλλος από τον Πόρτερ να ποζάρει με το με το φόρεμα-σμόκιν του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα contact sheets του Πίτερ Χούγιαρ δείχνουν τον καλλιτέχνη πριν γίνει μύθος

Πολιτισμός / Φίλοι, εραστές και δωμάτια: η Νέα Υόρκη του Πίτερ Χούγιαρ πριν γίνει μύθος

Το νέο βιβλίο Hujar: Contact και η έκθεση στο Morgan Library & Museum ανοίγουν τα contact sheets του Πίτερ Χούτζαρ: Σούζαν Σόνταγκ, Ντέιβιντ Βοϊνάροβιτς, Jackie Curtis, φίλοι, εραστές και δωμάτια της downtown Νέας Υόρκης, την ώρα που η ζωή δεν είχε ακόμη μετατραπεί σε μύθο..
THE LIFO TEAM
Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Πολιτισμός / Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Ο φωτογράφος Dani D’Ingeo κατέγραψε το Nature Loves Courage στη νότια Κρήτη: ένα queer φεστιβάλ στην ακτογραμμή της Σούγιας, με σώματα που χορεύουν στο φως, FLINTA DJs, θάλασσα, ιδρώτα, αλάτι και μια διαφορετική εκδοχή της club κουλτούρας έξω από τα σκοτεινά υπόγεια της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμι Μπελ: «Τις μέρες που έπρεπε να κάνω σεξ με αγνώστους, σκεφτόμουν “ευτυχώς”»

Πολιτισμός / Τζέιμι Μπελ: «Τις μέρες που έπρεπε να κάνω σεξ με αγνώστους, σκεφτόμουν “ευτυχώς”»

Ο Τζέιμι Μπελ μιλά για το Half Man, τη νέα σκληρή σειρά του Ρίτσαρντ Γκαντ μετά το Baby Reindeer, τις εξαντλητικές σκηνές διαλόγου, την ανδρική ντροπή, τη σεξουαλική καταπίεση και το γιατί δεν μπορεί ακόμη να δει τον εαυτό του στην οθόνη.
THE LIFO TEAM
Ο Τόνι Λιούνγκ δεν παίζει τη μελαγχολία· την αφήνει να τον κοιτάζει

Πολιτισμός / Ο Τόνι Λιούνγκ δεν παίζει τη μελαγχολία· την αφήνει να τον κοιτάζει

Με αφορμή το Silent Friend της Ίλντικο Ενιέντι, ο Τόνι Λιούνγκ μιλά για την παιδική εγκατάλειψη, τη σιωπή που έγινε κινηματογραφική γλώσσα, το In the Mood for Love και τη συνεργασία με τον Γουόνγκ Καρ Γουάι που τον έσωσε από την υπαρξιακή πλήξη.
THE LIFO TEAM
Εθνική Λυρική Σκηνή – Πρόγραμμα 2026/27

Πολιτισμός / Τι θα δούμε την περίοδο 2026-27 στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Με τον Ουίλιαμ Κέντριτζ, τη Σόνια Γιόντσεβα, την Ανίτα Ρατσβελισβίλι και τη Δήμητρα Γαλάνη, η ΕΛΣ παρουσιάζει μια φιλόδοξη σεζόν γεμάτη διεθνείς συμπαραγωγές, μεγάλες επιστροφές και κορυφαίες πρεμιέρες.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν λέει ότι μετά το εγκεφαλικό της το Χόλιγουντ δεν την ήθελε πίσω

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν γύρισε ζωντανή στις Κάννες αλλά το Χόλιγουντ δεν την περίμενε πίσω

Σε νέα συνέντευξή της στη Vogue, η Σάρον Στόουν μιλά για το εγκεφαλικό που υπέστη το 2001, την επταετή ανάρρωση, την επιστροφή της στη δουλειά και το πώς το Χόλιγουντ αντιμετωπίζει τις γυναίκες.
THE LIFO TEAM
Ο Ριζ Άχμεντ λέει ότι Βρετανοί κατάσκοποι προσπάθησαν να τον στρατολογήσουν ακόμη και μέσω στελέχους του BBC

Πολιτισμός / Ο Ριζ Άχμεντ λέει ότι Βρετανοί κατάσκοποι προσπάθησαν να τον στρατολογήσουν ακόμη και μέσω στελέχους του BBC

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε στον Μεχντί Χασάν ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες τον προσέγγισαν τρεις φορές, ενώ θυμήθηκε και ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο του Λούτον μετά το The Road to Guantánamo
THE LIFO TEAM
Ο Παρκ Τσαν-γουκ τρόλαρε τις Κάννες: «Δεν ήθελα να δώσω Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία»

Πολιτισμός / Ο Παρκ Τσαν-γουκ τρόλαρε τις Κάννες: «Δεν ήθελα να δώσω Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία»

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών αστειεύτηκε ότι δεν ήθελε να δώσει τον Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία, επειδή δεν τον έχει κερδίσει ποτέ ο ίδιος πριν τελικά απονείμει το μεγάλο βραβείο στο Fjord του Κριστιάν Μουντζίου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Κέιτζ λέει ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν του ξανατηλεφώνησε μετά το «όχι» στο Insomnia

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Κέιτζ λέει ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν του ξανατηλεφώνησε μετά το «όχι» στο Insomnia

Σε νέα συνέντευξή του στους New York Times, ο Νίκολας Κέιτζ είπε ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Πολ Τόμας Άντερσον και ο Γούντι Άλεν δεν τον ξανακάλεσαν μετά από ρόλους που απέρριψε: «Οι περισσότεροι πληγώνονται και δεν σε ξαναπαίρνουν».
THE LIFO TEAM
SOTHEBYS ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

Πολιτισμός / Sotheby’s: Αποτράπηκε απόπειρα πώλησης ψεύτικων αρχαίων αγαλμάτων με πλαστά έγγραφα

Τα έγγραφα που προσκομίστηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν δημιουργηθεί με μεθόδους εκτύπωσης που είναι κατά 25 χρόνια πιο σύγχρονες από την εποχή στην οποία υποτίθεται ότι ανήκαν
THE LIFO TEAM