Το «Oppenheimer» έγινε η πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία όλων των εποχών

«Oppenheimer»: Έγινε η πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία όλων των εποχών Facebook Twitter
Φωτ.: IMDB
0

Η πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία όλων των εποχών έγινε το «Oppenheimer» καθώς ξεπέρασε τα 900 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της φετινής χρονιάς, το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν είχε εισπράξεις 12,8 εκατ. δολάρια το περασμένο Σαββατοκύριακο, φτάνοντας συνολικά τα 910 εκατ. δολάρια, μετά από εννιά εβδομάδες προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Έτσι, η ταινία με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι έγινε η πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «Bohemian Rhapsody», που έχει να κάνει με τη ζωή του frontman των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι.

Όσον αφορά τις συνολικές εισπράξεις του «Oppenheimer», έχει καταγράψει 318 εκατ. δολάρια από τις αίθουσες της Βόρειας Αμερικής και 594 εκατ. δολάρια στον υπόλοιπο πλανήτη. Ωστόσο, η εν λόγω ταινία παραμένει το τρίτο πιο επιτυχημένο έργο στην καριέρα του Κρίστοφερ Νόλαν μετά το «The Dark Knight» (1 δισεκ. δολάρια) και το «The Dark Knight Rises» (1,08 δισεκ. δολάρια).

Στην 12η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. δολάρια, πρωταγωνιστεί ένα μεγάλο καστ αστέρων με τον Κίλιαν Μέρφι να υποδύεται τον «πατέρα της ατομικής βόμβας» Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, ενώ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και οι Έμιλι Μπλαντ, Φλόρενς Πιου, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Mirror, ο Κρίστοφερ Νόλαν, μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Oppenheimer» φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «F1» του Τζόζεφ Κοζίνσκι, που φιλοδοξεί να γίνει η απόλυτη ταινία αγώνων ταχύτητας, η κομεντί «Jane Austen Wrecked my Life» και το χιτσκοκικό «The Man who knew Too Much» ξεχωρίζουν από το πληθωρικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πολιτισμός / Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πώς οι φανταστικοί ήρωες των βιβλίων διαμορφώνουν τις απαιτήσεις μας απέναντι στο «τέλειο σύντροφο;» - Να είναι ευγενικός και τζέντλεμαν; Να είναι «αλήτης» ή να είναι ο καλύτερός μας φίλος;
LIFO NEWSROOM
Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2025: Η πρόσληψη του παρελθόντος – Η σήμερον ως αύριον και ως χθες

Πολιτισμός / Το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Με συνολικά 140 εκδηλώσεις, το φετινό πρόγραμμα διατρέχει πολλαπλά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης και αναδεικνύει τη δημιουργική πολυφωνία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. 
LIFO NEWSROOM