Ο Τσιτσιπάς λανσάρει ξανά το «Tsitsipas Souvlaki»: Για να βοηθήσει τους πληγέντες του κορωνοϊού

Ο Τσιτσιπάς λανσάρει ξανά το «Tsitsipas Souvlaki»: Για να βοηθήσει τους πληγέντες του κορωνοϊού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς λανσάρει ξανά το limited edition σουβλάκι στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Στόχος του; Να συμβάλει στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας covid-19.

Ένα γνωστό ελληνικό εστιατόριο της Μελβούρνης συνεργάζεται ξανά με τον Στέφανο Τσιτσιπά, για να επαναλανσάρει φέτος το limited edition «Tsitsipas Souvlaki», με σκοπό να στηρίξει όσους έχουν πληγεί από την πανδημία covid-19 και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας.

Αξιοποιώντας την εμπειρία τους από την περσινή εκστρατεία αντιμετώπισης των επιπτώσεων των πυρκαγιών, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου επέλεξαν να προσφέρουν το 100% των φετινών πωλήσεων από το limited edition σουβλάκι για να βοηθήσουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι δωρεές θα προσφερθούν σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις – τη SecondBite, φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα τη Μελβούρνη και τη «Μαζί για το παιδί», φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα την Ελλάδα, την οποία στηρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

 

Με δύο εκατομμύρια Αυστραλούς να δυσκολεύονται να αγοράσουν τα τρόφιμα που απαιτούνται για τη διατροφή τους, οι συνεισφορές στη SecondBite βοηθούν στην αναδιανομή του πλεονάσματος των νωπών τροφίμων σε κοινοτικά προγράμματα τροφίμων σε όλη την Αυστραλία. Η εταιρεία μεταφέρει περίπου 290.000 κιλά νωπών τροφίμων σε πάνω από 1.200 φορείς και προγράμματα που αντιμετωπίζουν την επισιτιστική ένδεια.

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου στη Μελβούρνη και μου αρέσει να με υποδέχεται η ελληνική κοινότητα εδώ. Σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, είχα επιθυμήσει το σουβλάκι του Stalactites και έτσι είμαι ενθουσιασμένος που τελικά βρίσκομαι εδώ με την ομάδα και την οικογένειά μου», λέει ο Τσιτσιπάς.

Το «Tsitsipas Souvlaki» περιλαμβάνει αρνί γύρο, ντομάτα, τζατζίκι, φρέσκο ρόδι, κρεμμύδι, μέντα, θρυμματισμένη φέτα και πατάτες τσιπς.

«Το να δίνουμε σε ένα σουβλάκι το όνομα των Ελλήνων που έχουν αναδειχθεί στο Αυστραλιανό Όπεν αποτελεί παράδοση που συνεχίζουμε από το 2006 και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με τον Τσιτσιπά. Μετά τη χρονιά που πέρασε, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να στηρίξουμε την κοινότητά μας και να παροτρύνουμε όλους να έλθουν και να δοκιμάσουν τα σουβλάκια μας. Υποσχόμαστε ότι δεν θα απογοητευτείτε και ότι θα σας αρέσει ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι γνωρίζετε ότι είναι για καλό σκοπό», λέει η Νικόλ Παπασάββας, συνιδιοκτήτρια του Stalactictes.

Φέτος, το εστιατόριο Stalactites ανακοινώνει επίσης με υπερηφάνεια ότι θα είναι επίσημος συνεργάτης της ελληνικής ομάδας αντισφαίρισης στο τουρνουά «ATP cup» για να υποστηρίξει τους ανερχόμενους Έλληνες σταρ του τένις.

Τα limited edition σουβλάκια θα διατίθενται στο Stalactites στη Μελβούρνη από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και καθόλη τη διάρκεια του «ATP Cup» και του Αυστραλιανού Όπεν 2021, έως την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Πολιτισμός / Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Το αρχείο του Scopin, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένο, επιστρέφει τώρα ως βιβλίο και έκθεση, φωτίζοντας το Chelsea Hotel πριν γίνει πλήρως θρύλος και προτού αρκετά από τα πρόσωπα που κατέγραψε αποκτήσουν τη μεταγενέστερη μυθολογία τους.
THE LIFO TEAM
Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του As You Like It στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο

Το As You Like It θα παρουσιαστεί στο The Space Theatre από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2026, ενώ η ομάδα ετοιμάζει και το Twelfth Night στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
THE LIFO TEAM
Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Πολιτισμός / Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συγγραφέας και ηθοποιός συνελήφθη στις 16 Νοεμβρίου 2025, αφού βρέθηκε στην τσάντα του ποσότητα ουσίας που περιείχε MDMA.
THE LIFO TEAM
Ο Camus, το Sirat και η επιστροφή της κινηματογραφικής αγωνίας

Πολιτισμός / Ο Καμύ του Φρανσουά Οζόν, το Sirat και η επιστροφή της κινηματογραφικής αγωνίας

Από το νέο The Stranger του François Ozon μέχρι το εφιαλτικό Sirat, το σινεμά δείχνει να ξαναβρίσκει μια παλιά του εμμονή: την αγωνία, τη ναυτία, την αίσθηση ότι ο κόσμος έχει χάσει το σταθερό του νόημα. Και ίσως αυτό να μην είναι καθόλου τυχαίο.
THE LIFO TEAM
Fairuz: όταν ο ύμνος της λιβανέζικης αντοχής αρχίζει να ακούγεται σαν θρήνος

Πολιτισμός / Fairuz: όταν ο ύμνος της λιβανέζικης αντοχής αρχίζει να ακούγεται σαν θρήνος

Το πιο εμβληματικό πατριωτικό τραγούδι της Fairuz δεν ακούγεται πια για όλους ως ύμνος ελπίδας. Για πολλούς νεότερους Λιβανέζους, το Bahebak Ya Lebnan κουβαλά πλέον μαζί του τον πόλεμο, τη νοσταλγία και την εξάντληση μιας χώρας που μοιάζει να επιστρέφει ξανά και ξανά στην ίδια πληγή.
THE LIFO TEAM
Ο Bruce Springsteen ξανακάνει το ροκ πολιτική πράξη

Πολιτισμός / Ο Bruce Springsteen ξανακάνει το ροκ πολιτική πράξη

Με νέα πολιτικά τραγούδια, ανοιχτές επιθέσεις στον αυταρχισμό και μια περιοδεία που ξεκινά από τη Μινεάπολη, ο Springsteen επιστρέφει όχι ως θρύλος της ροκ που αναπολεί το παρελθόν, αλλά ως καλλιτέχνης που επιμένει να μιλά στο παρόν.
THE LIFO TEAM
Τι κάνουν το American Psycho και η Marina Abramovic στο νέο Tristan του Met;

Πολιτισμός / Τι κάνουν το American Psycho και η Marina Abramovic στο νέο Tristan του Met;

Το νέο Tristan του Met δεν πουλά μόνο Wagner και μεγάλα ονόματα, αλλά μια ολόκληρη αισθητική μηχανή: μαχαίρια, διπλασιασμούς, προβολές, σωσίες και εικαστικές αναφορές που πηγαίνουν από τη Marina Abramovic ως το American Psycho.
THE LIFO TEAM
Τι έδειξε η ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην Ασίνη

Πολιτισμός / Τι έδειξε η ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην Ασίνη

Χάρη στην ευνοϊκή τοποθεσία της, που προσφέρει ένα φυσικό λιμάνι, αλλά και ένα ύψωμα που συνέβαλε στην αμυντική της ικανότητα, η θέση αυτή κατοικήθηκε ήδη από τους προϊστορικούς, με μία συνέχεια έως τους ιστορικούς χρόνους
THE LIFO TEAM
Ο Jeff Koons βάζει το Balloon Dog στα επετειακά μπουκάλια της Evian

Πολιτισμός / Ο Jeff Koons βάζει το Balloon Dog στα επετειακά μπουκάλια της Evian

Η νέα συνεργασία της Evian με τον Jeff Koons φέρνει το Balloon Dog σε ροζ και μπλε εκδοχή πάνω σε συλλεκτικές φιάλες still και sparkling water. Είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: art branding για τραπέζια που θέλουν να φαίνονται πιο ακριβά απ’ ό,τι είναι.
THE LIFO TEAM
Μουσείο στο Μόναχο επιστρέφει πίνακα που πουλήθηκε στα χρόνια του ναζισμού

Πολιτισμός / Μουσείο στο Μόναχο επιστρέφει πίνακα που πουλήθηκε στα χρόνια του ναζισμού

Το Interieur mit Kindern (Die Geschwister) βρισκόταν από το 1972 στις Βαυαρικές Κρατικές Συλλογές Ζωγραφικής. Τώρα επιστρέφει στους απογόνους του Goldschmidt, μετά την έρευνα που έδειξε ότι η πώλησή του συνδέεται άμεσα με τις διώξεις του ναζιστικού καθεστώτος.
THE LIFO TEAM
Το Λούβρο κρατά το στέμμα, αλλά η πολιτιστική αίγλη μετακινείται

Πολιτισμός / Το Λούβρο κρατά το στέμμα, αλλά η πολιτιστική αίγλη μετακινείται

Τα 100 πιο δημοφιλή μουσεία του κόσμου υποδέχθηκαν πάνω από 200 εκατ. επισκέπτες το 2025, όμως το πραγματικό νέο δεν είναι μόνο ότι το Λούβρο έμεινε πρώτο. Είναι ότι η Σεούλ, η Σαγκάη και το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δείχνουν πού μετακινείται σήμερα ο παγκόσμιος πολιτιστικός πυρετός.
THE LIFO TEAM