Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ αποκάλυψε την αλήθεια για τους στίχους του «Yesterday»

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ αποκάλυψε την αλήθεια για τους στίχους του «Yesterday» Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ αποκάλυψε την έμπνευση πίσω από τον στίχο «I said something wrong» από την επιτυχία των Beatles «Yesterday».

Ο ΜακΚάρτνεϊ είπε ότι η έμπνευση μπορεί να του ήρθε υποσυνείδητα από μια στιγμή που είχε κοροϊδέψει τη μητέρα του στο παρελθόν επειδή μίλησε με τουπέ. Πολλοί υποθέτουν ότι ο στίχος «“I said something wrong, now I long for yesterday» (είπα κάτι λάθος, τώρα λαχταρώ το χθες), αφορά τη διάλυση μιας σχέσης. Ωστόσο, ο ίδιος εξήγησε στο podcast του A Life in Lyrics ότι ο στίχος στην πραγματικότητα να σχετίζεται με μια συνομιλία στην οποία έφερε σε δύσκολη θέση τη μητέρα του.

«Μερικές φορές μόνο εκ των υστέρων μπορείς να το εκτιμήσεις. Θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα μια μέρα που ένιωσα πολύ αμήχανα επειδή ντράπηκα για τη μαμά μου. Ήμασταν έξω στην πίσω αυλή και μιλούσε με τουπέ. Ήταν ιρλανδικής καταγωγής και ήταν νοσοκόμα, άρα ήταν σε ανώτερο επίπεδο από ότι ο κόσμος στη γειτονιά. Έτσι, κάτι την είχε ενοχλήσει και μιλούσε με ύφος. Ξέρω ότι είπε κάτι του τύπου «Πωλ, θα τον ρωτήσεις αν θα πάει…» και το είπε με προφορά χρησιμοποιώντας το arsk αντί για ask».

Τότε εκείνος έσπευσε να τη διορθώσει «Arsk! Arsk! Είναι ask μαμά». Και εκείνη ντράπηκε λίγο. Θυμάμαι ότι αργότερα σκέφτηκα "Θεέ μου, θα ήθελα να μην το είχα πει ποτέ αυτό". Και μου κόλλησε. Όταν πέθανε το σκέφτηκα» παραδέχθηκε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ.

Ο ΜακΚάρτνεϊ έγραψε το τραγούδι όταν ήταν 24 ετών, σχεδόν μια δεκαετία αφότου η μητέρα του, Μαίρη, πέθανε από καρκίνο.

Το Yesterday μπήκε Hall of Fame το 1997 και ψηφίστηκε το Νο.1 ποπ τραγούδι όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone και το MTV το 2000. Το τραγούδι είναι επίσης ένα από εκείνα που έχουν διασκευαστεί περισσότερο με 2.200 εκδοχές.

Ο ΜακΚάρτνεϊ έχει πει στο παρελθόν ότι ο θάνατος της μητέρας του τον βοήθησε να εκφράσει την αίσθηση της απώλειας του.  

Με πληροφορίες του Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM