Ο Χρήστος Νικολόπουλος ακύρωσε συναυλία στο Ισραήλ

Ο Χρήστος Νικολόπουλος ακύρωσε συναυλία στο Ισραήλ Facebook Twitter
Ο Χρήστος Νικολόπουλος / Φωτ: NDP
0

Ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος με ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συναυλία του στο Ισραήλ, όπου θα εμφανιζόταν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Meridiano μαζί με τη Γλυκερία, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Στέλιο Διονυσίου και την Ελεάννα Παπαϊωάννου.

Ο μουσικοσυνθέτης ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από κοινού με όλους τους συμμετέχοντες, με σεβασμό τόσο προς το κοινό όσο και προς τις προσωπικές τους αξίες και συνειδήσεις, στον απόηχο των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή.

Όπως υπογραμμίζει «ως καλλιτέχνης που πιστεύει βαθιά στην ειρήνη, στην ισότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν επιθυμώ η παρουσία μου να θεωρηθεί ως πολιτική θέση ή ως αποδοχή οποιασδήποτε μορφής βίας απο κανέναν».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χρήστου Νικολόπουλου:

«Με σεβασμό προς το κοινό μου και τη συνείδησή μου, πριν από δύο ημέρες, λόγω των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσαμε όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες να μη λάβουμε μέρος στη συναυλία στο Ισραήλ.

Η μουσική ενώνει. Και αυτό είναι το μοναδικό μήνυμα που θέλω να στέλνω, πάντα και παντού.

Ως καλλιτέχνης που πιστεύει βαθιά στην ειρήνη, στην ισότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν επιθυμώ η παρουσία μου να θεωρηθεί ως πολιτική θέση ή ως αποδοχή οποιασδήποτε μορφής βίας απο κανέναν.

Ευχαριστώ όσους εξέφρασαν τις σκέψεις τους με σεβασμό».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM