Μισέλ Ομπάμα: Η συμβουλή της προς όλους τους γονείς του κόσμου

EPA
0

Μόνο επαίνους για την εργατική τάξη και τον τρόπο της να επιλύει κοινωνικά προβλήματα έκρυβε η ομιλία της Μισέλ Ομπάμα την Κυριακή στο London Arena και στο πλαίσιο της περιοδείας για την παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου της, "Becoming".

«Ρωτούσαν συχνά τη μητέρα μου τι ακριβώς έκανε και μεγάλωσε δύο υπέροχα παιδιά. Πώς μεγάλωσε τη Μισέλ και τον Γκρεγκ κι εκείνη απαντούσε ότι υπήρχαν εκατομμύρια Μισέλ και Γκρεγκ σε όλον τον κόσμο. Η ομορφιά της ιστορίας μας κρύβεται ακριβώς στο ότι δεν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό.   

» Και το σημαντικό είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι τα παιδιά της εργατικής τάξης, αλλά και τα παιδιά μαύρων που ανήκουν στην εργατική τάξη, μεγαλώνουν σε περιβάλλον σταθερότητας, με μπαμπάδες που δουλεύουν σκληρά, με γονείς που τα αγαπούν πολύ. Μπορεί να μην έχουμε πολλά υλικά αγαθά, αλλά έχουμε αξίες, έχουμε προσδοκίες, έχουμε σταθερές, έχουμε αγάπη.

» Για εμάς δεν ήταν κάτι ξεχωριστό. Όλοι στη γειτονιά μου ήταν καλοί γονείς. Δεν ήξερα παιδιά που είχαν μπλεξίματα. Οι άνθρωποι πήγαιναν κανονικά στο σχολείο, δεν ήξερα ανθρώπους που πήγαν φυλακή. Ήμασταν άνθρωποι της εργατικής τάξης», εξήγησε η Ομπάμα. 

Όλους αυτούς τους επαίνους προς την εργατική τάξη τους αιτιολόγησε με τη συνέχεια της οικογενειακής ιστορίας για το πώς όταν οι γονείς της αποφάσισαν να μετακομίσουν κάπου καλύτερα, για να δώσουν μία επιπλέον ευκαιρία στα παιδιά τους, ξαφνικά αντιμετώπισαν έντονο το πρόβλημα της φυλετικής διάκρισης και του ρατσισμού.

Στη νέα γειτονιά, οι άνθρωποι της ανώτερης τάξης τους αντιμετώπιζαν ως εισβολείς, ως ομάδα ανθρώπων που θα αποτελούσε πρόβλημα στο μέλλον. 

«Εκείνο που θέλω να πω στους ανθρώπους που τρέχουν μακριά από το διαφορετικό είναι αυτό: άνθρωποι, αν προσπαθείτε να ξεφύγετε από κάτι διαφορετικό, είναι πολύ πιθανόν να προσπαθείτε να ξεφύγετε από εμένα... ».

Η ομιλία της πρώην Πρώτης Κυρίας της Αμερικής έκλεισε με μία συμβουλή προς όλους τους γονείς...

«Οι δικοί μου γονείς πίστευαν σ' εμάς. Πίστευαν ότι είχαμε χιούμορ, ότι ήμασταν έξυπνοι, πίστευαν ότι η άποψη μας μετρούσε, ποτέ δεν μας απέκλειαν από τις συζητήσεις τους, ποτέ δεν μας έλεγαν να σωπάσουμε, ποτέ δεν θεώρησαν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να δουν ή να ακούσουν κάτι. Μας τα έλεγαν όλα και μας ενημέρωναν για όλα και αυτή η συνθήκη με γέμισε με αυτοπεποίθηση, όταν έπρεπε να βγω στη ζωή.

» Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους και πιστεύουν σ' αυτά. Κι αυτό δεν το εικάζω. Το ξέρω».

   

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Πολιτισμός / Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Η έκθεση "William Blake: The Age of Romantic Fantasy" στη National Gallery of Ireland παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του Blake και των συγχρόνων του, φέρνοντας στο Δουβλίνο έναν κόσμο ρομαντικής φαντασίας, γοτθικού τρόμου, πολιτικής αναταραχής και πνευματικής έντασης
THE LIFO TEAM
Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Πολιτισμός / Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Η μεγάλη έκθεση The 90s: Art and Fashion στην Tate Britain, σε επιμέλεια του πρώην αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, φέρνει στο ίδιο πεδίο την τέχνη, τη μόδα και την κουλτούρα των κλαμπ, επιχειρώντας μια νέα ανάγνωση της δεκαετίας πέρα από το απλουστευτικό αφήγημα της Cool Britannia.
THE LIFO TEAM
Ο Yung Lean στοιχειώνει ένα σχολείο του 2034 στο νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά

Πολιτισμός / Ο Yung Lean στοιχειώνει ένα σχολείο του 2034 στο νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά

Το "STORM I & II", η νέα συνεργασία του Yung Lean με το GENER8ION, είναι ένα επτάλεπτο μουσικό φιλμ του Ρομέν Γαβρά, σε ένα δυστοπικό σχολείο του 2034, όπου η αγορίστικη βία, η χορογραφία και η κινηματογραφική ένταση γίνονται ένα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Πολιτισμός / Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Με κοινή ανάρτηση στο Instagram, η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter ανακοίνωσαν ότι το «Bring Your Love» θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου, λίγες ημέρες μετά την κοινή τους εμφάνιση στο Coachella και ενόψει του νέου άλμπουμ της Μαντόνα, Confessions II.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ: «Τα αστεία είναι αστεία»

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ

Τιμώμενος στο 51ο Chaplin Award Gala στη Νέα Υόρκη, ο Τζορτζ Κλούνεϊ καταδίκασε την πολιτική βία μετά την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αλλά υπερασπίστηκε τον Τζίμι Κίμελ απέναντι στην απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ να απολυθεί από το ABC.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM
Από την Αθήνα στον Αργυρό Λέοντα: Ο Μάριο Μπανούσι και το θέατρο χωρίς λόγια που συγκινεί την Ευρώπη

Πολιτισμός / Ο Μάριο Μπανούσι έγινε το νέο όνομα του ευρωπαϊκού θεάτρου

Λίγο πριν παραλάβει τον Αργυρό Λέοντα Θεάτρου της Μπιενάλε της Βενετίας, ο Μάριο Μπανούσι γίνεται θέμα στην El País και στη Libération. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο ελληνοαλβανός δημιουργός πέρασε από την Αθήνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα με ένα έργο χωρίς λόγια, φτιαγμένο από πένθος, μητέρες, μετανάστευση και οικογενειακή μνήμη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Στο Palazzo Pisani Moretta, ο Ντρις βαν Νότεν εγκαινιάζει τη νέα του Fondazione με περισσότερα από 200 έργα μόδας, τέχνης, craft και design. Η έκθεση The Only True Protest Is Beauty δεν αντιμετωπίζει την ομορφιά ως φυγή από τον κόσμο, αλλά ως έναν τρόπο να μείνεις μέσα του χωρίς να παραδοθείς στην ασχήμια του.
THE LIFO TEAM
Οι Αυτοδίδακτοι: Από τον Θεόφιλο στις μέρες μας

Πολιτισμός / Από τον Θεόφιλο στη Niki de Saint Phalle: Μια έκθεση για τους αυτοδίδακτους της ζωγραφικής

Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές, όπου η ανάγκη για έκφραση υπερβαίνει τα όρια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αναδεικνύει την προσωπική διαδρομή μάθησης και δημιουργίας.
THE LIFO TEAM
Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το sequel

Πολιτισμός / Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το σίκουελ

Μετά το άνοιγμα των 217,4 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, ο σκηνοθέτης του Michael, Αντουάν Φουκουά, μίλησε στο Deadline για τα επαναληπτικά γυρίσματα των 50 εκατ. δολαρίων, τις σκηνές γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν και το υλικό που υπάρχει ήδη για μια πιθανή συνέχεια.
THE LIFO TEAM
Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακουγόντουσαν συνεχώς βογγητά, ο πόνος ήταν πολλαπλάσιος, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου»

Πολιτισμός / Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακούγονταν συνεχώς βογγητά, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου - Αυτό δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου»

Η σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας σε μια σπάνια μαρτυρία στο Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών, για την περίοδο της Δικτατορίας και των βασανιστηρίων στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ
THE LIFO TEAM