Και ναι, η Μέγκαν Μαρκλ έσπασε (ξανά) το πρωτόκολλο στην πρώτη δημόσια εμφάνιση με τους Ουίλιαμ και Κέιτ

Και ναι, η Μέγκαν Μαρκλ έσπασε (ξανά) το πρωτόκολλο στην πρώτη δημόσια εμφάνιση με τους Ουίλιαμ και Κέιτ Facebook Twitter
1

Αν και τα Χριστούγεννα είχαν φωτογραφηθεί ξανά όλοι μαζί, την Τρίτη ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκαν για πρώτη φορά δημοσίως για να προωθήσουν το έργο του Royal Foundation Forum. 

Μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ θα αναλάβει μαζί με τον σύζυγό της κι επισήμως τα ηνία του συγκεκριμένου ιδρύματος.


Στη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης πήρε το λόγο για να μιλήσει για την γυναικεία χειραφέτηση και τα βρετανικά μέσα επαινούν σήμερα τον παθιασμένο λόγο της. 

«Ακούω πολλούς να μιλούν για την χειραφέτηση των κοριτσιών και των γυναικών. Συχνά θα ακούσεις κόσμο να λέει εντάξει βοηθάτε τις γυναίκες να βρουν τη φωνή του. Εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτό επειδή οι γυναίκες δεν χρειάζεται να τη βρουν, έχουν φωνή. Χρειάζεται να νιώσουν δυνατές να την χρησιμοποιήσουν και ο κόσμος να πρέπει να ενθαρρυνθεί να τις ακούσει. Και πιστεύω πως τώρα που βλέπουμε τόσες πολλές καμπάνιες -όπως το #MeToo και το TimesUp- είναι η καταλληλότερη στιγμή από κάθε άλλη φορά να συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις ισχυρές γυναίκες και τους ανθρώπους που τις στηρίζουν... Αυτή είναι η διαφορά», είπε η Μέγκαν Μαρκλ. 


«Οπότε ναι, υποθέτω πως θα περιμένουμε μερικούς μήνες και μετά θα βάλουμε μπρος», συνέχισε η ίδια, με την παρουσιάστρια του BBC Tina Daheley, η οποία συντόνιζε τη συζήτηση, να προσθέτει «προέχει ο γάμος». Ακούγοντας το σχόλιο, η Μέγκαν Μαρκλ χαμογέλασε και ακούμπησε τον πρίγκιπα Χάρι, που καθόταν δίπλα της. 

Και ναι, η Μέγκαν Μαρκλ έσπασε (ξανά) το πρωτόκολλο στην πρώτη δημόσια εμφάνιση με τους Ουίλιαμ και Κέιτ Facebook Twitter

Τα όσα είπε όμως σχετικά με τα κινήματα #MeToo και Time's Up είναι αξιοσημείωτα, όχι μόνο για το μήνυμα που ήθελε να περάσει, αλλά κυρίως επειδή θεωρήθηκε πως έτσι έσπασε το πρωτόκολλο.

Κι αυτό γιατί γενικά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν συνηθίζουν να κάνουν πολιτικές δηλώσεις και απαγορεύεται να προβάλλουν τις πολιτικές προτιμήσεις τους ή να μεροληπτούν. 

Άλλωστε για αυτόν το λόγο όλοι υπέθεσαν πως η Κέιτ Μίντλετον δεν φόρεσε μαύρα στα φετινά BAFTA, παρόλο που οι υπόλοιπες γυναίκες εμφανίστηκαν με μαύρα για να στηρίξουν το Time's Up. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από δεκαετίες δημιουργός του κόμικ Mutts, «ελευθέρωσε» τον χαρακτήρα του Guard Dog

Πολιτισμός / Mutts:«Ελεύθερος» πλέον ο σκύλος του θρυλικού κόμικ - Η συγκινητική αποκάλυψη του δημιουργού του

Ο σκιτσογράφος Patrick McDonnell αποφάσισε, τελικά, να κάνει το σωστό και να ακούει μια ολόκληρη κοινωνία που φωνάζει για τις αλυσίδες των σκυλιών και την εγκατάλειψή τους από τους κηδεμόνες τους
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια