Ιταλία: Ένα αρχαίο μαρμάρινο κεφάλι θεότητας ανακάλυψαν εργάτες στη Ρώμη

Ιταλία: Εργάτες ανακάλυψαν αρχαίο μαρμάρινο κεφάλι θεάς στη Ρώμη Facebook Twitter
Φωτ.: Roma/Twitter
0

Εργάτες στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης ανακάλυψαν ένα αρχαίο μαρμάρινο κεφάλι που πιστεύεται ότι ανήκει σε θέα, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης.

«Η Ρώμη συνεχίζει να μας προσφέρει πολύτιμα στοιχεία από το παρελθόν της: Μια υπέροχη άθικτη μαρμάρινη κεφαλή βρέθηκε κατά τη διάρκεια των έργων στην Piazza Augusto Imperatore», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της πόλης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι προσθέτοντας ότι τώρα οι αρχαιολόγοι και οι αναστηλωτές επικεντρώνονται «στον καθαρισμό και τη μελέτη του ευρήματος».

Το εντυπωσιακό εύρημα, το οποίο πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος ενός αγάλματος γυναικείας θεότητας, ανακαλύφθηκε σε θεμέλιο το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την «ανάπλαση του Μαυσωλείου του Αυγούστου και της πλατείας Augusto Imperatore», σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης.

Ιταλία: Εργάτες ανακάλυψαν αρχαίο μαρμάρινο κεφάλι θεάς στη Ρώμη Facebook Twitter
Φωτ.: Roma Press Office

«Το κομψό κεφάλι που βρέθηκε πρόσφατα είναι φιλοτεχνημένο με ελληνικό μάρμαρο και ανήκει πιθανότατα σε άγαλμα γυναικείας θεότητας, ίσως της Αφροδίτης. Έχει ένα εκλεπτυσμένο χτένισμα με μαλλιά μαζεμένα προς τα πίσω χάρη σε μια κορδέλα που έχει δεθεί στην κορυφή του κεφαλιού», δήλωσε ο επιθεωρητής του Καπιτωλίου, Κλαούντιο Παρίζι Πρέσιτσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αρχαίο μαρμάρινο κεφάλι αποκαλύφθηκε, άθικτο, στα θεμέλια ενός τοίχου της ύστερης αρχαιότητας κάτι που δείχνει ότι ίσως είχε «επαναχρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό».

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM
Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM