Ιαπωνία: Το πρώτο Super Nintendo World άνοιξε τις πύλες του - Ενθουσιασμός, μάσκες και αποστάσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Ιαπωνία: Το Nintendo World άνοιξε τις πύλες του - Μάσκες, αποστάσεις και φωτογραφίες με τον Μάριο και τον Λουίτζι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Nintendo
0

Τις πύλες του για το κοινό άνοιξε το πρώτο Super Nintendo World στις ιαπωνικές εγκαταστάσεις των Universal Studios στην Οσάκα. 

Πολλοί από τους επισκέπτες φορούσαν το εμβληματικό κόκκινο καπέλο του Μάριο, ενώ άλλοι ήταν ντυμένοι με ρούχα που παρέπεμπαν στις φιγούρες της Nintendo. Λίγα λεπτά αφότου το θεματικό πάρκο, με το πραγματικών διαστάσεων Mushroom Kingdom άνοιξε, οι επισκέπτες σχημάτισαν ουρές για να φωτογραφηθούν με τον Μάριο, τον Λουίτζι και την Πριγκίπισσα Πιτς.

Οι αδερφές Μίκα και Γιούκο Κομπαγάσι δήλωσαν στο CNN πως ένιωσαν συγκίνηση όταν μπήκαν στο νέο θεματικό πάρκο. Παίζουν παιχνίδια της Nintendo από όταν ήταν παιδιά. «Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο Μάριο με μεγάλωσε», δήλωσε η μία από τις δύο. Ένας άλλος επισκέπτης δήλωσε ότι το πάρκο είναι πέρα από τις προσδοκίες του και ότι νιώθει σα να είναι στον κόσμο του Μάριο. 

Παρότι στους επισκέπτες του Super Nintendo World επιτρέπεται να αλληλεπιδρούν με τους χαρακτήρες, που η φωνή τους θυμίζει εκείνην των ηρώων των βιντεοπαιχνιδιών, δεν επιτρέπεται όμως λόγω των πρωτοκόλλων του κορωνοϊού, να τους αγγίζουν ή να αγκαλιάζονται μαζί τους.

Μεταξύ άλλων τα ιαπωνικά Universal Studios πραγματοποιούν θερμομετρήσεις στις εισόδους, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, το απολυμαντικό χεριών βρίσκεται παντού, οι αποστάσεις είναι επιβεβλημένες στις ουρές και στα τρενάκια του πάρκου υπάρχουν ταμπέλες που ζητούν από τους χρήστες να μην ουρλιάζουν. 

Προς το παρόν μπορούν να επισκέπτονται το Super Nintendo World έως 10.000 άτομα την ημέρα, ποσοστό 50% σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητα του θεματικού πάρκου. Η Νορίκο Γιασινάκα πήρε το πρώτο τρένο από το Κιότο για να βρίσκεται στο Super Nintendo World κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του. «Φοβάμαι όποτε βγάζω τη μάσκα μου για να φάω», λέει και προσθέτει πως το πάρκο φαίνεται να τηρεί τα πρωτόκολλα και έτσι «νιώθει ασφαλής». 

Πολλοί από τους επισκέπτες αναφέρουν πως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του θεματικού πάρκου είναι το Koopa Challenge, μία πίστα με καρτ σε πραγματικό μέγεθος. Πέρα από τις συμβατικές διαδρομές, όλο το Super Nintendo World είναι το σκηνικό ενός βιντεοπαιχνιδιού. Όπως και στο παιχνίδι, οι επισκέπτες μπορούν να χτυπούν «τα τουβλάκια με το ερωτηματικό» και να συλλέγουν εικονικά νομίσματα τα οποία αποθηκεύονται σε σχετικό app. 

Το κόστος για την κατασκευή του Super Nintendo World ανήλθε σε περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια και χρειάστηκαν έξι χρόνια για να κατασκευαστεί. Η βιομηχανία των παιχνιδιών γενικότερα και η Nintendo ειδικότερα γνώρισαν άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι άνθρωποι, κλεισμένοι στα σπίτια τους, κατέφυγαν σε αυτά. Το Super Nintendo World θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για τη Nintendo καθώς ανοίγεται πέρα από τα βιντεοπαιχνίδια και τις κονσόλες, ωστόσο εγκαινιάζεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τα θεματικά πάρκα.

Σχέδια για ανάλογα πάρκα υπάρχουν για την Καλιφόρνια, τη Σιγκαπούρη και τη Φλόριντα. Στο Ορλάντο το άνοιγμα έχει αναβληθεί για το 2025. 

Τα εγκαίνια του Super Nintendo World είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020, πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Με τα σύνορα της Ιαπωνία να είναι ακόμη κλειστά επισκέπτες από το εξωτερικό δεν μπορούν προς το παρόν να απολαύσουν το νέο θεματικό πάρκο. 

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ