ΤΕΜΠΗ LIVE!

Η Εμίλια Κλαρκ του «Game of Thrones» είχε πάθει δύο φορές εγκεφαλική αιμορραγία στα γυρίσματα

Η Εμίλια Κλαρκ του «Game of Thrones» είχε πάθει δύο φορές εγκεφαλική αιμορραγία στα γυρίσματα Facebook Twitter
0

Η Εμίλια Κλαρκ, που ενσαρκώνει τη Νταινέρις Ταργκάριεν στο Game of Thrones, αποκάλυψε ότι επέζησε δύο επεισοδίων εγκεφαλικής αιμορραγίας, που υπέστη τα πρώτα χρόνια της τηλεοπτικής σειράς του HBO.

Το πρώτο επεισόδιο, επακόλουθο μιας ρήξης ανευρύσματος, συνέβη την 11η Φεβρουαρίου του 2011, λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων της πρώτης σεζόν, αφηγήθηκε η Βρετανίδα ηθοποιός σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The New Yorker.


Αντιμετωπίζοντας σφοδρούς πόνους και σχεδόν χωρίς αισθήσεις, χρειάστηκε να εισηχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο. «Η διάγνωση ήταν ταχεία και δυσοίωνη: μηνιγγική αιμορραγία, ένας θανατηφόρος τύπος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (...) Ήμουν 24 ετών» θυμάται η Κλαρκ.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση που απέτρεψε τα χειρότερα, όμως ξύπνησε με οξείς πόνους και σε αφασία (μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων).

«Το όνομά μου είναι Εμίλια Ίζαμπελ Γιουφίμια Ρόουζ Κλαρκ. Όμως, δεν μπορούσα να το θυμηθώ. Αντ' αυτού ακατάληπτες φράσεις έβγαιναν από το στόμα μου. ...Ήθελα να τελειώνω. Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω. Η δουλειά μου, το όνειρο της ζωής μου για πάντα, βασίζεται στη γλώσσα, την επικοινωνία. Χωρίς αυτά, θα ήμουν χαμένη», γράφει η ηθοποιός.

«Τη στιγμή που όλα μου τα παιδικά όνειρα φαίνονταν πως έχουν εκπληρωθεί, έχασα σχεδόν το μυαλό μου και τη ζωή μου», σημειώνει η Εμίλια Κλαρκ στο άρθρο με τίτλο «Μάχη για τη Ζωή μου».

Η Εμίλια Κλαρκ του «Game of Thrones» είχε πάθει δύο φορές εγκεφαλική αιμορραγία στα γυρίσματα Facebook Twitter

Η αφασία υποχώρησε ευτυχώς λίγες ημέρες αργότερα και η Εμίλια Κλαρκ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έναν μήνα μετά την εισαγωγή της για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για την επιστροφή της στα πλατό του Game of Thrones της δεύτερης σεζόν.

Παίρνει μορφίνη μεταξύ δύο συνεντεύξεων για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τους επίμονους πόνους και παλεύει με την αφόρητη κούραση: «Μετά την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων, μόλις που μπόρεσα να επιστρέψω στο ξενοδοχείο προτού καταρρεύσω από την εξάντληση».

«Η δεύτερη σεζόν ήταν η χειρότερη για εμένα (...). Για να είμαι πολύ ειλικρινής, σκεφτόμουν κάθε λεπτό ότι θα πεθάνω». Στην πρώτη επέμβασή της, οι γιατροί είχαν εντοπίσει άλλο ένα «μικρό ανεύρυσμα» που έπρεπε να παρακολουθούν στενά.

Η Εμίλια Κλαρκ του «Game of Thrones» είχε πάθει δύο φορές εγκεφαλική αιμορραγία στα γυρίσματα Facebook Twitter


Το 2013, μόλις είχε ολοκληρώσει τις θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, η Εμίλια Κλαρκ υποβάλλεται για πολλοστή φορά σε εξετάσεις. Τότε, οι γιατροί βλέπουν ότι το ανεύρυσμα διπλασιάστηκε σε μέγεθος και πρέπει να χειρουργηθεί.

Αν και θεωρήθηκε μια απλή διαδικασία, η επέμβαση δεν είναι επιτυχημένη και χρειάζεται εκτάκτως νέο χειρουργείο, με τρυπανισμό, για να αντιμετωπίσουν την αιμορραγία.

Η Εμίλια Κλαρκ θα καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της και λέει σήμερα ότι «θεραπεύτηκε πέραν κάθε προσδοκίας μου». Θα επενδύσει σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που παράσχει βοήθεια στους ασθενείς που επέζησαν από εγκεφαλικά επεισόδια κι έχουν ανάγκη από θεραπεία.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ για να δω το τέλος της ιστορίας» λέει σήμερα στα 32 της η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς, η όγδοη και τελευταία σεζόν της οποία θα αρχίσει να προβάλλεται την 14η Απριλίου.

Πολιτισμός
0

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM