Οι έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στα social media για την κραυγαλέα απουσία του Λουκ Πέρι και άλλων εκλιπόντων από την καθιερωμένο ολιγόλεπτο «επιμνημόσυνο» τμήμα της τελετής των βραβείων Όσκαρ, υποχρέωσαν την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου να δικαιολογηθεί μέσω ανακοίνωσης.

 

Έντονες επικρίσεις και τόνους δυσαρέσκειας προκάλεσε φέτος η παράλειψη κάποιων εκλιπόντων από το «επιμνημόσυνο» τμήμα της τελετής των βραβείων Όσκαρ, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτή του νεαρού πρώην σταρ του Disney Channel, Κάμερον Μπόις και κυρίως του ηθοποιού Λουκ Πέρι.

 

Οι αντιδράσεις υποχρέωσαν την Ακαδημία Κινηματογράφου να εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 

«Κάθε χρόνο η Ακαδημία λαμβάνει εκατοντάδες αιτήσεις για να συμπεριληφθούν εκλιπόντες συνάδελφοι στην βιομηχανία του κινηματογράφου, στο τμήμα της τελετής των Όσκαρ με τίτλο "In Memoriam" (Εις μνήμην). Ακολούθως, ανατίθεται σε μια εκτελεστική επιτροπή που αποτελείται από εκπρόσωπους κάθε κλάδου της βιομηχανίας, να μελετήσει τη λίστα και να επιλέξει όσο περισσότερα πρόσωπα μπορούν να χωρέσουν στο τμήμα αυτό της τελετής, το οποίο λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης των βραβείων, υπόκειται σε αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς. Όλες οι προτάσεις πάντως παρατίθενται στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Oscar.com όπου παραμένουν μέχρι το τέλος του έτους».

 

Γιατί τα Όσκαρ δεν συμπεριέλαβαν τον Λουκ Πέρι στο «in memoriam» βίντεο
Ο Κάμερον Μπόις, ο ανερχόμενος πρώην σταρ του Disney Channel, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή στα 20 του χρόνια τον περασμένο Ιούλιο

 

Ο Λουκ Πέρι, που έγινε διάσημος στα '90s από τη σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» και παρέμεινε δημοφιλής και αγαπητός στο υπόλοιπο της καριέρας του, πέθανε από εγκεφαλικό στα 52 του, τον περασμένο Μάρτιο. Τέσσερις μήνες αργότερα, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή μόλις στα 20 του χρόνια, ο ανερχόμενος πρώην σταρ του Disney Channel, Κάμερον Μπόις.

  

Ιδιαίτερα καυστικά ήταν τα σχόλια εναντίον της Ακαδημίας στα social media για την απουσία του Λουκ Πέρι από την επιμνημόσυνη τελετουργία στα Όσκαρ, ειδικά από τη στιγμή που έπαιζε σε μια από τις πιο προβεβλημένες και υποψήφιες για πολλά Όσκαρ ταινίες της χρονιάς, το «Κάποτε... στο Χόλιγουντ».

 

Την έντονη δυσαρέσκεια της προς την Ακαδημία εκδήλωσε και η συμπρωταγωνίστρια του στο «Μπέβερλι Χιλς», Τόρι Σπέλινγκ, μνημονεύοντας επίσης και τον αείμνηστο διάσημο παράγωγο πατέρα της, με την ακόλουθη δήλωση:

 

«Τώρα πλέον είναι δύο οι αγαπημένοι μου άνθρωποι που λησμονήθηκαν από το "in memoriam" στα Όσκαρ. Πρώτα ο πατέρας μου, Άαρον Σπέλινγκ, που έφυγε από τη ζωή το 2006 και τώρα ο φίλος μου Λουκ Πέρι που χάθηκε πέρσι».