Γερμανίδα καλλιτέχνης γράφει φεμινιστικά συνθήματα πάνω σε σερβιέτες

Γερμανίδα καλλιτέχνης γράφει φεμινιστικά συνθήματα πάνω σε σερβιέτες Facebook Twitter
3
Γερμανίδα καλλιτέχνης γράφει φεμινιστικά συνθήματα πάνω σε σερβιέτες Facebook Twitter

Η Γερμανίδα καλλιτέχνης Elonë κόλλησε δεκάδες σερβιέτες πάνω σε κολόνες της πόλης όπου ζει, πάνω στις οποίες είχε κολλήσει το viral tweet της @cutequeer96, "Φαντάζεστε οι άντρες να σιχαινόταν τον βιασμό όσο σιχαίνονται την περίοδο", αλλά και άλλα συνθήματα κατά του βιασμού όπως "Οι βιαστές βιάζουν ανθρώπους, όχι προκλητικά ρούχα", "To όνομα μου δεν είναι Κούκλα Μου", κ.α.

 

Η συγκεκριμένη δράση της Elonë έγινε αμέσως viral στο διαδίκτυο, όπου βρήκε πολλούς υποστηρικτές όσο και επικριτές.

"Υπήρχαν κάποιoι haters που με κατηγόρησαν ότι μισώ τους άνδρες, πράγμα το οποίο απέχει μακράν από την αλήθεια", λέει η καλλιτέχνης.

"Ο φεμινισμός για μένα σημαίνει ισότητα. Στην πραγματικότητα δεν διαβάζω όλα αυτά που έχουν γράψει για μέσα στο ίντερνετ, γιατί δεν έκανα αυτό που έκανα για την φήμη.

Το έκανα για επιστήσω την προσοχή του κόσμου στον σεξισμό που είναι ένα καθημερινό πρόβλημα για τις γυναίκες."

Γερμανίδα καλλιτέχνης γράφει φεμινιστικά συνθήματα πάνω σε σερβιέτες Facebook Twitter


H Elonë κόλλησε συνολικά σαράντα σερβιέτες αλλά σκέφτεται να επεκτείνει το πρότζεκτ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει πολλά για τα επόμενα σχέδιά της.

" Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το πρότζεκτ θα συνεχιστεί στο εξωτερικό, και θέλω να ενθαρρύνω κι άλλο κόσμο να το ακολουθήσει αν θέλει, κάνοντας ακριβώς το ίδιο εκεί που ζει, και ανεβάζοντας έπειτα την φωτογραφία ταγκάροντάς την ως #padsagainstsexism".


Το πρότζεκτ της Elonë έχει επικριθεί σφόδρα, με πολλούς πολέμιούς της να μιλούν ακόμα και για σπατάλη αγαθών όπως οι σερβιέτες, που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν σε άστεγες γυναίκες, μιας που σπάνια σκεφτόμαστε αυτή την ανάγκη των άπορων γυναικών.


Από την άλλη η ίδια αλλά και οι υποστηρικτές του πρότζεκτ #padsagainstsexism υποστηρίζουν ότι αν το να συνδυάζεις την περίοδο μιας γυναίκας με τον βιασμό αρκεί για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου στο θέμα, τότε αυτό είναι αρκετό.


Ένα από τα πιο δημοφιλή σχόλια ήταν και το εξής: "Το ανδρικό αίμα συνδυάζεται με την ανδρεία, ενώ το γυναικείο με την ντροπή"

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James» – Η ανατρεπτική ματιά στον Χάκλμπερι Φιν

Πολιτισμός / Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James»

Ο Percival Everett τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το «James», μια ανατρεπτική επαναφήγηση του «Χακλμπερι Φιν» από την οπτική του Τζιμ - Το μυθιστόρημα έχει ήδη σαρώσει τα λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Πολιτισμός / «Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Το ηχητικό ντοκιμαντέρ που διακρίθηκε στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καταγράφει το τραύμα, τον αγώνα και τη δικαίωση των θυμάτων κακοποίησης του προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Ο κορυφαίος Γαλλο-Λιβανέζος καλλιτεχνικός διευθυντής, επιμελητής και σκηνοθέτης υπήρξε απόλυτα αφοσιωμένος στην τέχνη του και άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο της όπερας, της μουσικής και του θεάτρου.
LIFO NEWSROOM
Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Πολιτισμός / Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Στη δραματουργική και σκηνοθετική προσέγγιση της «Ανδρομάχης» από τη Μαρία Πρωτόπαππα, η Ερμιόνη και η Ανδρομάχη αντιπροσωπεύουν τα ιδεώδη των χωρών τους, ενώ ο Μενέλαος και ο Πηλέας την πολιτική και την εξουσία
LIFO NEWSROOM
Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Γιατί ονομάζουμε καλλιτέχνη κάποιον/α κολλάει σερβιέτες στις κολώνες;Ακόμα και το ακτιβιστής/στρια τραβηγμένο είναι αλλά έστω... Απλά το όνομα της ως άνθρωπος ή πολίτης δεν αρκεί, πρέπει να γράφουμε υπερβολές και να βάζουμε ταμπέλες;
Όπως και το "αίμα των αντρών είναι..."Σαχλό,μόνο άνθρωπος των σπηλαίων ή άντε τίποτα μουσουλμάνοι με τρίχες στις παλάμες να το ενστερνίζονται.Στην Ευρώπη δεν χωράνε τέτοιες ηλιθιότητες.Εντωμεταξύ τελικά πως εξασαφαλίζουμε σε ένα αθώο φλερτάρισμα τύπου : "Τι όμορφο χαμόγελο που έχεις" να μην μας περάσουν για σεξιστές μισογύνες με καριέρα ως serial killers;Πως το ξεχωρίζουμε;Τελευταία δεν ξέρεις αν θα πεις μια όμορφη κουβέντα σε μια άγνωστη κοπέλα, μην βρεθείς να σπας κοτρόνες ισόβια σαν τον Γιάννη Αγιάννη.
Πολύ σεξιστικό το μότο αυτό. Λες και όλοι οι άντρες είναι βιαστές ή όσοι σιχαίνονται της περίοδο είναι βιαστές. Να δούμε τι θα έλεγε αν ένας άντρας έγραφε κάτι ανάλογο για τις γυναίκες. Ας σταματήσουν να το παίζουν επαναστάτες κάποιοι για λίγη δημοσιότητα.