Φυτά βλαστάνουν από τα ρούχα και τα παπούτσια του οίκου Loewe

Φυτά ξεπηδούν από τα ρούχα και τα παπούτσια του οίκου Loewe Facebook Twitter
0

Φυτά ξεπηδούν από τα ενδύματα και τα υποδήματα στην τελευταία ανδρική κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 του Loewe.

Ο ισπανικός οίκος μόδας έκανε επίδειξη... «horticouture» και όχι «haute couture» και η ισπανίδα ντιζάινερ Paula Ulargui Escalona, η οποία συνεργάστηκε για αυτή τη δημιουργία με τον διευθυντή δημιουργικού του οίκου, τον Jonathan Anderson, έδωσε συνέντευξη στο Dazed.

Σε μια εποχή στην οποία οι οίκοι ειδών πολυτελείας στρέφονται ταχύτατα στο metaverse, η Escalona κάνει ακριβώς το αντίθετο, προτρέποντας τον κόσμο να επανασυνδεθεί με τη φύση: «Ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής είναι να κατανοήσουμε τη φύση. Αυτά τα κομμάτια είναι μια άσκηση στο να κάνουμε τα πάντα αργά, να είμαστε ήρεμοι και ευαίσθητοι με τα πράγματα που για εμάς είναι πολύτιμα».

Φυτά ξεπηδούν από τα ρούχα και τα παπούτσια του οίκου Loewe Facebook Twitter
Φυτά ξεπηδούν από τα ρούχα και τα παπούτσια του οίκου Loewe Facebook Twitter

Αν και κατάγεται από τη βόρεια Ισπανία, όλη της τη ζωή ζει στη Μαδρίτη. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο στούντιο της μητέρας της που είναι καλλιτέχνις. «Απέκτησα πραγματικά διαυγή σκέψη μόνον όταν σπούδασα ντιζάιν στο πανεπιστήμιο, όταν άρχισα να βλέπω την αξία της μόδας με κοινωνικούς και δημιουργικούς όρους μαζί με την πρόκληση να κάνω όλα αυτά βιώσιμα. Αυτό με εμπνέει» εξομολογείται.

Φυτά ξεπηδούν από τα ρούχα και τα παπούτσια του οίκου Loewe Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Πολιτισμός / Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την πανώλη του Ιουστινιανού, την αρχαιότερη καταγεγραμμένη πανδημία στον κόσμο, που κόστισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία
THE LIFO TEAM
Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM