Ο Τζάστιν Μπίμπερ αγόρασε πρόσφατα δυο εξωτικές Γάτες Σαβάνας, κίνηση που προκάλεσε την οργή της PETA, η οποία τον κατηγόρησε πως δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους φανς του, με τον τραγουδιστή να ανταπαντά σε ακόμη πιο έντονο τόνο.

 

O νεαρός τραγουδιστής δημοσίευσε στο Instagram βίντεο και φωτογραφίες από τις καινούργιες γάτες του, που αγόρασε δίνοντας 35.000 δολάρια. «Τα παιδιά μου», έγραψε σε μια από τις φωτογραφίες ο Τζάστιν Μπίμπερ, που ονόμασε τις γάτες -μια θηλυκή μια αρσενική- Σούσι και Τούνα. Μάλιστα τους έφτιαξε και δικό τους λογαριασμό στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My kiddos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber) στις


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin (@kittysushiandtuna) στις

 

«Baby, baby, baby, nooooooo», ήταν το σχόλιο της προέδρου της φιλοζωικής οργάνωσης PETA, που δανείστηκε έναν γνωστό στίχο του τραγουδιστή. «Ο Τζάστιν Μπίμπερ θα μπορούσε να εμπνεύσει τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο να σώσουν μια ζωή υιοθετώντας μια γάτα από ένα τοπικό καταφύγιο ζώων, αντί να εντείνει την επικίνδυνη απαίτηση για γάτες υβρίδια, συνεισφέροντας στην κρίση υπερπληθυσμού των ζώων. Απέδειξε πως όταν πρόκειται για βοήθεια απέναντι στα ζώα, μέχρι στιγμής η στάση του είναι "δεν με νοιάζει"», σημείωσε η Lisa Lange.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Is this real life walked over and they were legit all cuddling.. Esther gets back today I wonder how she will be with everyone

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber) στις


Ωστόσο το σχόλιό της, κάθε άλλο παρά έκανε τον Τζάστιν Μπίμπερ να αναθεωρήσει την κίνησή του, αφού σε μια σειρά από Instagram Story, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αντεπιτέθηκε στην οργάνωση, καλώντας την να «εστιάσει στα αληθινά προβλήματα».

 

«PETA, συγκεντρώσου σε πραγματικά προβλήματα, όπως η λαθροθηρία και η κακοποίηση των ζώων. Τρελάθηκες επειδή ήθελα ένα συγκεκριμένο είδος γάτας; Δεν τρελάθηκες έτσι όταν πήρα τον σκύλο μου, τον Όσκαρ, και δεν ήταν από καταφύγιο ζώων. Κάθε κατοικίδιο που παίρνουμε πρέπει να είναι από καταφύγιο; Στηρίζω την υιοθεσία ζώων από καταφύγια αλλά επίσης πιστεύω πως υπάρχουν προτιμήσεις και γι' αυτό υπάρχουν και οι εκτροφείς ζώων», έγραψε ο 25χρονος τραγουδιστής. Και κατέληξε: «PETA πήγαινε να βοηθήσεις με τα πλαστικά στον ωκεανό και άφησε ήσυχες τις όμορφες γάτες μου».

 

Επίθεση Τζάστιν Μπίμπερ στην PETA που κατέκρινε τις 35.000 δολαρίων εξωτικές γάτες του: «Ασχοληθείτε με σοβαρά θέματα»

 

Η Ingrid Newkirk από την PETA δεν άφησε φυσικά ασχολίαστη τη νέα τοποθέτηση, καλώντας τον Τζάστιν Μπίμπερ να σκεφτεί περισσότερο το ζήτημα και να περάσει μια ώρα με την οργάνωση σε ένα καταφύγιο ζώων. «Όταν εκατομμύρια ζώα χάνουν τις ζωές τους κάθε χρόνο επειδή δεν υιοθετούν αρκετοί άνθρωποι -αντιθέτως επιλέγουν να αγοράζουν- η κρίση υπερπληθυσμού του είναι "πραγματικό πρόβλημα"», απάντησε η ίδια.

 

Με πληροφορίες από USA Today και TMZ