Ειρήνη Παππά: Το αντίο της Φίνος Φιλμ- Βίντεο από τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο σινεμά

Ειρήνη Παππά: Το αντίο της Φίνος Φιλμ με ένα βίντεο από την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση Facebook Twitter
Φωτ.: FinosFilm
0

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, Ειρήνη Παππά, που πέθανε χθες σε ηλικία 96 ετών, με ένα βίντεο από την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

«Αποχαιρετάμε με βαθιά συγκίνηση, μαζί με υπέροχα πλάνα από την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Χαμένοι Άγγελοι» (1948) της Φίνος Φιλμ» έγραψε σε ανάρτησή της.

«Από τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» πλάι στον Άντονι Κουίν μέχρι την «Ηλέκτρα» του Κακογιάννη, η Ειρήνη Παπά τόλμησε να μπει σε αχαρτογράφητα νερά, ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, κατέκτησε κοινό και κριτικούς και έγινε μοναδική πρέσβειρα της Ελλάδας» συνέχισε η Φίνος Φιλμ.

Το 1948, η Ειρήνη Παππά έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της ως πρωταγωνίστρια, με την ταινία της Φίνος Φιλμ «Χαμένοι Άγγελοι» του Νίκου Τσιφόρου.

Συνεργάστηκε ξανά με τον Φίνο το 1951 στην «Νεκρή Πολιτεία» του Φρίξου Ηλιάδη, την πρώτη ελληνική ταινία που συμμετέχει στο Φεστιβάλ των Καννών. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM