«Δεν είσαι μαύρη» - Η Κιμ Καρντάσιαν ζητά συγγνώμη για την οργή που προκάλεσε με την μεταμφίεσή της

«Δεν είσαι μαύρη» - Η Κιμ Καρντάσιαν ζητά συγγνώμη για την οργή που προκάλεσε με την μεταμφίεσή της Facebook Twitter
4

Μετά από χιλιάδες οργισμένα σχόλια και έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων η Κιμ Καρντάσιαν σχεδόν αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για μια από τις μεταμφιέσεις που επέλεξε γιορτάζοντας το φετινό Χάλογουιν.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, η Καρντάσιαν εμφανίστηκε με τέσσερις διαφορετικές μεταμφιέσεις εμπνευσμένες από τα αγαπημένα της μουσικά ινδάλματα και εμφανίστηκε ως Cher, Madonna, Selena Quintanilla και Aaliyah.

Αλλά το διαδίκτυο δεν ήταν καθόλου χαρούμενο βλέποντάς την να εμφανίζεται ως Aaliyah, και την κατηγόρησαν ότι ήταν προσβλητική με την επιλογή της. «Η Aaliyah ήταν μαύρη γυναίκα και εσύ δεν είσαι!» ανέφερε ένα σχόλιο που ενδεικτικά αποτυπώνει τον βασικό λόγο για τις αντιδράσεις. Σημειώνεται πως η Aaliyah σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2001. 

Αν και η Καρντάσιαν απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα σχόλια που γέμισαν τα social media μέσα στις επόμενες ώρες, σήμερα -και ενώ όσοι την εγκαλούν αυξάνονται συνεχώς - ζήτησε συγγνώμη σε εκείνους που είχαν αισθανθεί πως η κίνησή της ήταν προσβλητική. 

 


«Όταν αποφάσισα αυτό που ήθελα να μεταμφιεστώ για το Halloween φέτος, είχα πολλές ιδέες και περιορίστηκα σε μουσικά ινδάλματα και η δεύτερη στολή μου ήταν η Aaliyah», έγραψε η Καρντάσιαν στην ιστοσελίδα της. «Η εμφάνιση ήταν εμπνευσμένη από αυτό που φορούσε η τραγουδίστρια στο μουσικό βίντεο 'Try Again'», αναφέρει.

«Η Aaliyah ήταν μια εκπληκτική τραγουδίστρια και θα είναι για πάντα μουσικός μύθος. Είδα on-line ότι μερικοί άνθρωποι σκέφτηκαν ότι η μεταμφίεσή μου ήταν κακόγουστη και λυπάμαι πραγματικά αν αυτό τους προσέβαλε», είπε.

Σημειώνει επίσης πως όταν δημιουργούσε το κοστούμι, δεν είχε κατά νου πως μεταμφιέζεται σε κάτι που αναφέρεται  σε φυλή ή συγκεκριμένη κουλτούρα , αλλά σε μια γυναίκα την οποία θαύμαζε. «Ακούμε κάθε είδος μουσικής στο σπίτι μου και μου αρέσει  τα παιδιά μου να έρχονται σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες», συνέχισε.

«Για μένα, έχει πάντα να κάνει με την αγάπη και το σεβασμό» είπε και κατέληξε πως στο σπίτι της δεν υπάρχει διαχωρισμός στο χρώμα.

To βίντεο που ενέπνευσε την Καρντάσιαν:

 
Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM
Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Έλεος πια με όλους τους αργόσχολους επικριτές των social media. Ρε δεν πάτε να ασχοληθείτε με τίποτα σοβαρό στη ζωή σας, μας έχετε πρήξει με τις βλακείες του cultural appropriation. Αλλά φταίνε όλοι αυτοί οι φοβικοί celebrities που αντί να σας απαντήσουν "get a life", κάθονται και απολογούνται.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός (για όσους γνωρίζουν), ότι πολλοί έγχρωμοι καλλιτέχνες (τραγουδιστές συνήθως), προσπαθούν στα video clip ή σε επαγγελματικές φωτογραφήσεις τους να φαίνονται πιο ανοιχτόχρωμοι έως και λευκοί. Για εκείνους δεν είδα να εκφράζονται παράπονα «άρνησης» του χρώματος τους, αρχής γενομένης από τον αείμνηστο Μάικλ Τζάκσον ο οποίος κυριολεκτικά αρνήθηκε την προέλευση του αλλάζοντας το χρώμα της επιδερμίδας του με ιατρική επέμβαση...!Η Κιμ Καρντάσιαν (και όλη της η οικογένεια πλην του πατέρα ο οποίος είναι μια άλλη, ιδιαίτερη περίπτωση), μου είναι ιδιαίτερα αντιπαθείς, όμως η συγκεκριμένη επίθεση εναντίον της είναι άστοχη αναδεικνύοντας την ρατσιστική-προκατειλημμένη αντίληψη της «αντίπερα όχθης».Έχοντας επισκεφτεί την Νέα Υόρκη και την περιοχή του Χάρλεμ, διαπίστωσα κυριολεκτικά ότι υπάρχουν γκετοποιημένοι τομείς (από τους ίδιους του έγχρωμους), πλην των πολύ περιορισμένων τουριστικών σημείων, που απαγορεύεται δια ροπάλου η είσοδος των λευκών.Το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν την λέξη «μαύρη», αυτό μειώνει, πρωτίστως, τους ιδίους.
Και επειδή δεν είναι μαύρη; Κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει φυλετικός διαχωρισμός, αλλά μια χαρά τον ενισχύουν χρησιμοποιώντας λέξεις όπως μαύρος/άσπρος κλπ.
Απεχθάνομαι την συγκεκριμένη, αλλά μήπως έχουμε χάσει το νόημα του τι σημαίνει να ντύνεται κανείς ως ένα άτομο που θαυμάζει; Δεν προσπαθεί να αλλάξει εθνικότητα, αλλά να πάρει λίγο από την αύρα, το ταλέντο και τον τρόπο ζωής τους. Αν απαγορεύσουμε σε όλα τα μικρά κοριτσάκια να ντύνομαι Ποκαχόντας ή Μοάνα, δεν θα κερδίσει κανείς. Αντίθετα, θα χάσουν την ευκαιρία τόσο οι γυναίκες να ταυτιστούν με ηρωίδες από τις οποίες έχουν πολλά να μάθουν, όσο και οι διάφορες εθνοτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν τα συγκεκριμένα είδωλα να προβάλουν μια θετική εικόνα για τον πολιτισμό τους. Στην τελική αυτή η προσέγγιση δείχνει την αδυναμία κάποιων ανθρώπων να αντιληφθούν ότι η αγάπη που λαμβάνουν αυτά τα είδωλα, όπως η Aaliyah στην συγκεκριμένη περίπτωση, ξεπερνά το χρώμα του δέρματός τους. Είναι αγάπη για το ταλέντο και το χαρακτήρα τους. Σε αυτό δεν θα έπρεπε να αποσκοπούν όλοι οι αυτοί οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας;