Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (ΑΚΣΣ) ανακοινώνει την ίδρυση διεθνούς θερινής μουσικής ακαδημίας, η οποία ξεκινά φέτος το καλοκαίρι στις 6 Ιουλίου και θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών.

 

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο συμμετέχουν σε Master Classes με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει. Ήδη οι μισές και πλέον θέσεις συμμετεχόντων έχουν καλυφθεί από μουσικούς/μαθητές που προέρχονται από τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Βραζιλία, την Αμερική, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Σερβία, την Ουκρανία και την Ελλάδα. 

 

Τελευταία πρόσκληση για αιτήσεις συμμετοχής στο www.maakss.com/admissions είναι η 20η Ιουνίου. Παράλληλα, με αφορμή την εικοσαετή απουσία του διεθνώς διακεκριμένου συνθέτη και μαθητή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών Ιάνη Ξενάκη, διοργανώνεται, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», αναδρομική έκθεση με σπάνια τεκμήρια, σχετικά με τη ζωή και το ρηξικέλευθο μουσικό του έργο.

 

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΑΚΣΣ) ξεκινά την Τρίτη 6 Ιουλίου με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών της και θα διαρκέσει 10 ημέρες. Με την καθιέρωση αυτής της δεκαήμερης διεθνούς πολιτιστικής συνεύρεσης, η ΜΑΑΚΣΣ φιλοδοξεί να εμφυσήσει στους κατοίκους των Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής το ερέθισμα να γίνουν κοινωνοί του καλλιτεχνικού οράματος που θα προβάλλει το ιστορικό νησί, αλλά και την Ελλάδα, διεθνώς.


 Ανοίγει η θερινή Ακαδημία Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών - Master Classes 2021
Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή | Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

 

Για το καλοκαίρι του 2021 η ΜΑΑΚΣΣ προγραμματίζει Μaster Classes για τραγούδι, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, τρομπόνι, καθώς και σεμινάρια τεχνικής Alexander. Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, το πνεύμα και η ιστορία που είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του νησιού και κάθε γωνιά του κτιρίου συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον που θα εμπνεύσει τους διδάσκοντες και διδασκόμενους της νεοϊδρυθείσας θερινής Μουσικής Ακαδημίας.

 

Διδάσκουν οι καθηγητές

Τραγούδι • Marcin Habela | www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία

 

Βιολί • Bartek Niziol | www.bartekniziol.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

 

Βιολοντσέλο • Denis Severin | www.denisseverin.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

 

Φλάουτο • Ναταλία Γεράκη | www.nataliagerakis.com

Καθ. στο Ωδείο Αθηνών / Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγάρδης, Γερμανία

 

Tρομπόνι • Jamie Williams | www.jamiewilliams.de

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία

 

Τεχνικής Alexander • Γιώργιος Αργυράτος | www.holisticawarenesscenter.com

 

 Ανοίγει η θερινή Ακαδημία Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών - MASTER CLASSES 2021
Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή | Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

 

Πληροφορίες: https://maakss.com/

 

Έναρξη: 6 Ιουλίου με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών

Διάρκεια: 10 ημέρες [6 έως 15 Ιουλίου] 

Last Call: για αιτήσεις συμμετοχής έως τις 20 Ιουνίου

 

Σχετικά με τα Master Classes

 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες μουσικούς και σπουδαστές μουσικών σχολών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διεθνώς καταξιωμένους σολίστες/καθηγητές, να συμπράξουν με άλλους ταλαντούχους μουσικούς, να συμμετάσχουν σε πρόβες και συναυλίες στο μαγευτικό περιβάλλον της ΑΚΣΣ και να απολαύσουν τη φύση του νησιού. Τα Master Classes θα περιλαμβάνουν καθημερινό ζέσταμα, ατομικά μαθήματα, ομαδικά μαθήματα που αφορούν στην τεχνική του οργάνου, μαθήματα τεχνικής Alexander για τη στάση και την ισορροπία του σώματος, πρόβες και συναυλίες με συνοδεία πιάνου, σύνολα φλάουτου και σύνολα τρομπονιού. Για κάθε Master Class προβλέπεται ένας περιορισμένος αριθμός ενεργών συμμετεχόντων, ενώ θα είναι ευπρόσδεκτοι ενδιαφερόμενοι ακροατές.

 

Συναυλίες νέων μουσικών

 

Κατά τη διάρκεια της ΜΑΑΚΣΣ oι ενεργά συμμετέχοντες στα Master Classes θα έχουν τη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια σειρά από συναυλίες για το ευρύτερο κοινό των Σπετσών.

 

 Ανοίγει η θερινή Ακαδημία Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών - MASTER CLASSES 2021
Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή | Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

 

Παράλληλες δράσεις / αναδρομική έκθεση Ιάνη Ξενάκη

 

Με αφορμή την εικοσαετή απουσία του διεθνώς διακεκριμένου συνθέτη και μαθητή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών Ιάνη Ξενάκη (1922-2001), διοργανώνεται, σε συνεργασία με την Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής,  αναδρομική έκθεση με τον τίτλο «ΧΧΧ = Xenakis3: ο μουσικός, ο μαθηματικός, ο μηχανικός», η οποία συγκεντρώνει υλικό που σχετίζεται με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη με τον μοναδικό και ρηξικέλευθο μουσικό έργο, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της μουσικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. H έκθεση παρουσιάζει την καλλιτεχνική  ζωή και τα έργα του συνθέτη, με περισσότερα από 70 εκθέματα και τεκμήρια όπως χειρόγραφα, βιβλία, ανάτυπες φωτογραφίες, σχέδια, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, βίντεο που προέρχονται από την συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Επιμέλεια: Gabriella Spanò, μουσικολόγος της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου ‘Οι φίλοι της Μουσικής’. Ημερομηνίες: 10-13 Ιουλίου 2021. Παρουσίαση με ξενάγηση Κυριακή 11 Ιουλίου στα ελληνικά και Δευτέρα 12 Ιουλίου στα αγγλικά.

 

Τόπος & πρόσβαση

 

Τα Master Classes πρόκειται να λάβουν χώρα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, Σπετσών, καθώς και στον εμβληματικό χώρο του τοπικού Αρχαιόμορφου θεάτρου ιδιοκτησίας της, ιδανικού περιβάλλοντος για την πραγματοποίησητων εκδηλώσεων της ΜΑΑΚΣΣ. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση,ιδανικού περιβάλλοντος για την πραγματοποίηση της ΜΑΑΚΣΣ. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση, κατάφυτη από ελιές και πεύκα, πλησίον της παραλίας και σε απόσταση 1,2 χλμ από το κέντρο του νησιού. Οι Σπέτσες απέχουν 179 χλμ. από την Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμες, ακτοπλοϊκώς με δελφίνι από τον Πειραιά ή οδικώς με λεωφορείο από την Αθήνα έως την παραλία της Κόστας (περ. 2 ώρες). Στο νησί δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Η μετακίνηση γίνεται με περπάτημα, ιππήλατα αμαξάκια, ποδήλατα, λεωφορεία, ταξί και θαλάσσια ταξί.

 

 Ανοίγει η θερινή Ακαδημία Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών - MASTER CLASSES 2021
Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή | Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr