Υποκρισία καταλογίζει στο ΔΝΤ ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

Υποκρισία καταλογίζει στο ΔΝΤ ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Facebook Twitter
1

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο κατήγγειλε σήμερα «την υποκρισία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης της λιτότητας στα λόγια, όχι όμως στις πράξεις.Ο Κοέλιο αντιδρούσε στις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία την Τρίτη από τις Βρυξέλλες παραδέχθηκε ότι οι πιστωτές τους είχαν απαιτήσει από την Πορτογαλία και την Ελλάδα «πολλή δημοσιονομική προσαρμογή, πολύ γρήγορα».

«Ο πρώην υπουργός (Οικονομικών) Βίτορ Γκάσπαρ είχε πει κάποτε, με αφορμή παρόμοιες δηλώσεις της Λαγκάρντ, ότι υπάρχει μια κάποια υποκρισία από την πλευρά αυτών των διεθνών ιδρυμάτων. Δεν σας κρύβω ότι ο Γκάσπαρ είχε απόλυτο δίκιο», υπογράμμισε ο πορτογάλος πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM