Ξεκινά την Πέμπτη η παροχή του επιδόματος για την ακραία φτώχεια

Ξεκινά την Πέμπτη η παροχή του επιδόματος για την ακραία φτώχεια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Ξεκινά την Πέμπτη η παροχή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά από 30 δήμους της χώρας και στόχος είναι να εφαρμοστεί σε όλους του δήμους, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στην ΕΡΤ.

Εκτός από οικονομική ενίσχυση, οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση σε ευκολίες στην φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Όπως ανέφερε η κ. Φωτίου, η κυβέρνηση θα βελτιώσει και θα επεκτείνει το πρόγραμμα και θα το συμπεριλάβει στους προϋπολογισμούς, έως το 2020.

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό στα 200 ευρώ ανά μήνα, για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού θα δίνεται προσαύξηση 100 ευρώ ανά μήνα και για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού επιπλέον 50 ευρώ ανά μήνα.

 Στους υπόλοιπους 295 δήμους συνεχίζονται κανονικά τα μέτρα ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της χώρας από το 2017.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM