Tagespiegel: «Μόνιμος συνοδός» του Σόιμπλε η ελληνική υπόθεση στα οκτώ χρόνια του στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Tagespiegel: «Μόνιμος συνοδός» του Σόιμπλε η ελληνική υπόθεση στα οκτώ χρόνια του στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Η τελευταία συμμετοχή του απερχόμενου Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε Eurogroup δίνει αφορμή στον γερμανικό Τύπο για σχόλια και αναδρομές στην οκτάχρονη θητεία του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναλάβει την προεδρία της γερμανικής βουλής.


Όπως παρατηρεί η Tagespiegel, η ελληνική υπόθεση έγινε «μόνιμος συνοδός» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα οκτώ χρόνια παρουσίας του στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η εφημερίδα του Βερολίνου γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα). Αυτό μάλλον χαροποίησε τον Β. Σόιμπλε (...) Διότι κανένα άλλο διεθνές θέμα δεν δοκίμασε τόσο πολύ τον μακροβιότερο υπουργό Οικονομικών του Eurogroup (...) όσο η κρίση χρέους στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «όταν το 2009 ανέλαβε το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών, ο Σόιμπλε ενδέχεται να μην είχε καν υποψιαστεί πόσο εντατικά επρόκειτο να ασχοληθεί τα επόμενα οκτώ χρόνια με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα».


Η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρεται μεταξύ άλλων στην όξυνση της ελληνικής κρίσης και στην πρωτοβουλία του Β. Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Επίσης υπενθυμίζει τους «θρυλικούς» διαξιφισμούς του με τον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.


Η Tagesspiegel επισημαίνει πάντως ότι «το όνομα του Σόιμπλε ενδέχεται ειδικά στον Νότο της ευρωζώνης να μείνει συνδεδεμένο κυρίως με την πολιτική λιτότητας που ακολουθούσε».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM
Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM