Σταθάκης: Δύσκολα και επώδυνα μέτρα στη συμφωνία

Σταθάκης: Δύσκολα και επώδυνα μέτρα στη συμφωνία Facebook Twitter
0

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε προβλέπει «δύσκολα και επώδυνα μέτρα», αλλά ήταν «η καλύτερη δυνατή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Υπογράμμισε ότι στην συμφωνία «δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών» και ότι οι μειώσεις των συντάξεων θα «είναι οριακές», ενώ για τα προαπαιτούμενα είπε ότι «είναι αρκετά» και ως βασικότερα ανέφερε το φυσικό αέριο, τις πρόωρες συντάξεις και σειρά μέτρων για τις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Με το προηγούμενο πρόγραμμα η Ελλάδα καλείτο την περίοδο 2015-2018 να παράγει πλεονάσματα της τάξης του 4,3% κατά μέσο όρο ετησίως, τώρα μιλάμε για μια πολύ ήπια προσαρμογή, καθώς η Ελλάδα καλείται να δημιουργήσει πλεονάσματα εφέτος -0,5%, το 2016 0,5%, το 2017 1,75% και το 2018 3,5%», είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Για την επιστροφή στην ανάπτυξη, ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι προβλέψεις είναι να υπάρξει μεταστροφή από το α' η β' τρίμηνο του 2016, που θα είναι όμως οριακά υφεσιακό έτος, και ταχεία επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017.

Ο Γιώργος Σταθάκης απέφυγε να σχολιάσει τη στάση των Γερμανών για τη συμφωνία , υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά ακολούθησε «μια συντεταγμένη διαδικασία» και ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους τέσσερις θεσμούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM