ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Σόιμπλε για εξαγγελίες Τσίπρα: Η ευρωζώνη θα διαλυθεί εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες

Σόιμπλε για εξαγγελίες Τσίπρα: Η ευρωζώνη θα διαλυθεί εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες Facebook Twitter
EPA/SHAWN THEW
2

Τη θέση ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί, εάν οι χώρες-μέλη της δεν τηρούν τους κανόνες, εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για τα σχέδια της Ελλάδας να καταβάλει έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σόιμπλε, που εδώ και καιρό τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit ότι έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να αξιολογήσουν κατά πόσο η κίνηση αυτή είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις της χώρας.

«Η αρχική απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί», τόνισε ο Σόιμπλε στην Die Zeit, προσθέτοντας ότι η δομή της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει.

2

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
“Η αρχική(!!!!?) απάντηση είναι όχι”υπάρχει και “ενδιάμεση” και “τελική”;“Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί” προσθέτοντας ότι “η δομή της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει”Από τη μια να μείνουμε πιστοί σ’ αυτά που έχουμε συμφωνήσει, και από την άλλη να αλλάξουμε την δομή που έχουμε συμφωνήσει. Άκαμπτη στασιμότητα (όπου...) και αναγκαία αλλαγή (όπου...)Μπερδεμένα μου τα λες, αλλά θα ‘ρθουν οι αυτόκλητοι να σε δικαιολογήσουν πάλι...
Να δούμε πότε αυτός ο κοντόφθαλμός ξεροκέφαλος άνθρωπος θα καταλάβει ότι η ευρωζώνη διαλύεται ήδη. Και όχι, παρά τις άπειρες μ@λ@κίες της, δεν θα φταίει η ήσσονος σημασία οικονομία της Ελλάδας.