ΡΑΕ: Τελεσίγραφο για τους προμηθευτές ενέργειας που παραπλανούν τους καταναλωτές

ΡΑΕ: Τελεσίγραφο για τους προμηθευτές ενέργειας που παραπλανούν τους καταναλωτές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα έχουν προθεσμία οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις τους, ώστε να μην είναι παραπλανητικές για τον καταναλωτή, σύμφωνα με την ΡΑΕ.

Εάν δεν συμμορφωθούν, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση των επωνυμιών τους.

Η ΡΑΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώνει τον έλεγχο στις διαφημιστικές καταχωρήσεις για διαφαινόμενες καταχρηστικές πρακτικές Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, «οι οποίες δύνανται να παραπλανούν τους καταναλωτές σε σχέση με την επιδότηση που παρέχεται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, οι πάροχοι έχουν αναλάβει ενέργειες για τη συμμόρφωση της διαφημιστικής τους στρατηγικής προς τις απαιτήσεις διαφάνειας, σαφήνειας και αποφυγής πρόκλησης παραπλανητικών εντυπώσεων.

«Ωστόσο, τονίζει η Αρχή, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις προμηθευτών, διαφαίνεται ότι η εμπορική επικοινωνία των προϊόντων τους ελέγχεται περαιτέρω υπό το πρίσμα της παραπλάνησης των καταναλωτών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση του κείμενου πλαισίου.

»Στους εν λόγω προμηθευτές, η Αρχή απηύθυνε σήμερα επιστολή, με την οποία επεσήμανε τις συγκεκριμένες προβληματικές περιπτώσεις διαφημίσεων και έταξε αυστηρή προθεσμία για την υποβολή, έως τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00, των καταλλήλως αναμορφωμένων καταχωρήσεων, βάσει κατευθύνσεων που θα αποσταλούν εντός της ημέρας σε όλους τους Προμηθευτές».

Τονίζει τέλος ότι θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα στοιχεία όσων που δεν απέσυραν - αναθεώρησαν την εμπορική τους πολιτική την Τρίτη στις 11:00 όπως και όσων δε γνωστοποίησαν εμπρόθεσμα τον τρόπο συμμόρφωσής τους προς τις υποχρεώσεις τους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM