ΡΑΕ: Τελεσίγραφο για τους προμηθευτές ενέργειας που παραπλανούν τους καταναλωτές

ΡΑΕ: Τελεσίγραφο για τους προμηθευτές ενέργειας που παραπλανούν τους καταναλωτές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα έχουν προθεσμία οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις τους, ώστε να μην είναι παραπλανητικές για τον καταναλωτή, σύμφωνα με την ΡΑΕ.

Εάν δεν συμμορφωθούν, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση των επωνυμιών τους.

Η ΡΑΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώνει τον έλεγχο στις διαφημιστικές καταχωρήσεις για διαφαινόμενες καταχρηστικές πρακτικές Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, «οι οποίες δύνανται να παραπλανούν τους καταναλωτές σε σχέση με την επιδότηση που παρέχεται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, οι πάροχοι έχουν αναλάβει ενέργειες για τη συμμόρφωση της διαφημιστικής τους στρατηγικής προς τις απαιτήσεις διαφάνειας, σαφήνειας και αποφυγής πρόκλησης παραπλανητικών εντυπώσεων.

«Ωστόσο, τονίζει η Αρχή, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις προμηθευτών, διαφαίνεται ότι η εμπορική επικοινωνία των προϊόντων τους ελέγχεται περαιτέρω υπό το πρίσμα της παραπλάνησης των καταναλωτών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση του κείμενου πλαισίου.

»Στους εν λόγω προμηθευτές, η Αρχή απηύθυνε σήμερα επιστολή, με την οποία επεσήμανε τις συγκεκριμένες προβληματικές περιπτώσεις διαφημίσεων και έταξε αυστηρή προθεσμία για την υποβολή, έως τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00, των καταλλήλως αναμορφωμένων καταχωρήσεων, βάσει κατευθύνσεων που θα αποσταλούν εντός της ημέρας σε όλους τους Προμηθευτές».

Τονίζει τέλος ότι θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα στοιχεία όσων που δεν απέσυραν - αναθεώρησαν την εμπορική τους πολιτική την Τρίτη στις 11:00 όπως και όσων δε γνωστοποίησαν εμπρόθεσμα τον τρόπο συμμόρφωσής τους προς τις υποχρεώσεις τους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM