Πώς να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος: Οδηγίες της Κομισιόν στους Ευρωπαίους πολίτες

Πώς να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος: Οδηγίες της Κομισιόν στους Ευρωπαίους πολίτες Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Έκκληση στους Ευρωπαίους να οδηγούν όσο είναι δυνατό λιγότερο, να περιορίσουν τη χρήση των κλιματιστικών και να δουλεύουν από το σπίτι τρεις φορές την εβδομάδας απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να περιοριστεί η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο.
 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα μέτρα που εκπονήθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΔΟΕ) θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν  450 ευρώ ετησίως, για κάθε νοικοκυριό, όπως μεταδίδει το BBC.

Η αγορά ενέργειας από τη Ρωσία βοηθά στη στήριξη της οικονομίας της και στη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, ενώ η Ευρώπη δεν μπορεί να βρε μέχρι στιγμής εναλλακτικές προμήθειες, ζητά από τους πολίτες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Το σχέδιο των εννέα σημείων, με τίτλο «Playing My Part», προτρέπει τους πολίτες να οδηγούν λιγότερο, χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να εργάζονται από το σπίτι τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Καλεί επίσης τους πολίτες:

  • Να χαμηλώνουν όσο μπορούν τη θέρμανση το χειμώνα και να χρησιμοποιούν όσο λιγότερο μπορούν τον κλιματισμό το καλοκαίρι.
  • Να οδηγούν πιο αργά στους αυτοκινητόδρομους, χωρίς να χρησιμοποιούν τον κλιματισμό του αυτοκινήτου.
  • Να προτιμούν για τα ταξίδια τους το τρένο από το αεροπλάνο.
  • Να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και όπου είναι δυνατό να προτιμούν να πηγαίνουν με τα πόδια ή με το ποδήλατο.
  • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο όσο είναι δυνατό τις Κυριακές.

Όπως δήλωσε ο Φατίχ Μπιρόλ, διευθυντής του IEA, «οι άνθρωποι στην Ευρώπη επιθυμούν να αναλάβουν δράση, βλέποντας τις φρικτές σκηνές του ανθρώπινου πόνου που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία έπειτα από τη ρωσική εισβολή.

 Με πληροφορίες από BBC

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ