Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση την Παρασκευή– Πού θα κυμανθεί η τιμή

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση την Παρασκευή– Πού θα κυμανθεί η τιμή Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Ξεκινά την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές, με την λιανική τιμή να κυμαίνεται κοντά στο 1,5 ευρώ ανά λίτρο μετά την επιδότηση στα διυλιστήρια (1,70+ χωρίς επιδότηση). 

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης ανέφερε πως με τη συνεχή άνοδο των τιμών που καταγράφεται από τις αρχές Οκτωβρίου, η εκτίμηση σχετικά με την τιμή στην οποία θα ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης είναι δύσκολη.

Σημειώνεται ότι φέτος στην τιμή υπολογίζεται και η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο στην αντλία.

«Με βάση τις σημερινές τιμές, εάν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα έφτανε το 1,50 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή που την 1η Οκτωβρίου η αντίστοιχη τιμή ήταν στο 1,32 ευρώ το λίτρο», σημείωσε στο CNN. 

Ήδη πάντως οι πρώτες παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από καταναλωτές που θέλουν να κάνουν νωρίς προγραμματισμό ενόψει του χειμώνα, αν και οι ποσότητες που παραγγέλνουν είναι μικρότερες από τα προηγούμενα χρόνια.

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους δικαιούχους, τα κριτήρια και το κατώτερο και ανώτερο ποσό του επιδόματος θέρμανσης, ενώ η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει ως τις αρχές Νοεμβρίου.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ