Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση την Παρασκευή– Πού θα κυμανθεί η τιμή

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση την Παρασκευή– Πού θα κυμανθεί η τιμή Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Ξεκινά την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές, με την λιανική τιμή να κυμαίνεται κοντά στο 1,5 ευρώ ανά λίτρο μετά την επιδότηση στα διυλιστήρια (1,70+ χωρίς επιδότηση). 

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης ανέφερε πως με τη συνεχή άνοδο των τιμών που καταγράφεται από τις αρχές Οκτωβρίου, η εκτίμηση σχετικά με την τιμή στην οποία θα ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης είναι δύσκολη.

Σημειώνεται ότι φέτος στην τιμή υπολογίζεται και η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο στην αντλία.

«Με βάση τις σημερινές τιμές, εάν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα έφτανε το 1,50 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή που την 1η Οκτωβρίου η αντίστοιχη τιμή ήταν στο 1,32 ευρώ το λίτρο», σημείωσε στο CNN. 

Ήδη πάντως οι πρώτες παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από καταναλωτές που θέλουν να κάνουν νωρίς προγραμματισμό ενόψει του χειμώνα, αν και οι ποσότητες που παραγγέλνουν είναι μικρότερες από τα προηγούμενα χρόνια.

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους δικαιούχους, τα κριτήρια και το κατώτερο και ανώτερο ποσό του επιδόματος θέρμανσης, ενώ η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει ως τις αρχές Νοεμβρίου.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM
Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM