Στα ύψη το πετρέλαιο κίνησης, ξεπέρασε την αμόλυβδη - Τι συνέβη

Σημαντική άνοδος στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, ξεπέρασε την αμόλυβδη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ
0

Αύξηση της τάξης των 30 λεπτών έχει καταγραφεί στο πετρέλαιο κίνησης το τελευταίο 10ήμερο, με την τιμή του να έχει περάσει αυτή της αμόλυβδης.

Οι λόγοι πίσω απ΄αυτή την αύξηση είναι η κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία, η μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ αλλά και η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το ντίζελ έφτασε στα 2,1 ευρώ το λίτρο, από 1,83 ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Παράλληλα, σημαντικό είναι και το πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει από την Παρασκευή.

Ο Γιώργος Ασματόγλου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων», επεσήμανε στην κρατική τηλεόραση πως «αν ξεκινούσε σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα, όπως είναι η διυλιστηριακή τιμή, θα το βλέπαμε στο 1 ευρώ και 53 λεπτά». Ωστόσο, επεσήμανε πως η τιμή δείχνει να πέφτει σιγά σιγά και συμβούλευσε τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από την ερχόμενη εβδομάδα. 

Οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης προκαλούν ανησυχία για το πώς μπορεί να επηρεαστούν οι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, καθώς αυξάνεται το κόστος στις μεταφορές των αγαθών.

Εντός ημερών αναμένεται η οριστικοποίηση, από τα σούπερ μάρκετ, της λίστας των προϊόντων  που θα έχουν μικρότερες ανατιμήσεις. Ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου σημείωσε πως «κάθε ένα χαμηλό χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι μιας εβδομάδας ή 15 ημερών, αυτό το καλάθι θα ανανεώνεται προκειμένου να εντάσσονται νέα αγαθά ανταγωνιστικά, αλλά και προκειμένου να είναι σταθερή η ενημέρωση του καταναλωτή».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM