Περιουσία θα παραχωρούν στο Δημόσιο, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν

Περιουσία θα παραχωρούν στο Δημόσιο, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν Facebook Twitter
1

Τη φιλοσοφία των ενεχυροδανειστηρίων ετοιμάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Έθνος, προκειμένου οφειλέτης που δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του, να μπορεί να παραχωρεί περιουσιακά στοιχεία.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το νομοσχέδιο που πολύ σύντομα θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Βουλή θα προβλέπει τη σύσταση ενέχυρου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Την προαναγγελία του νέου νομοσχεδίου έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ερώτηση στη Βουλή για την περίπτωση του Λάκη Γαβαλά ενώ και ο υφ. Οικονομικών κ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τον κ. Πολύδωρα που κατέθεσε την ερώτηση ότι:  «σε όσες περιπτώσεις ο νομοθέτης θέλησε να επιτρέψει τη δυνατότητα εκχώρησης στο Δημόσιο εμπράγματων δικαιωμάτων με σκοπό την απόσβεση ληξιπρόθεσμων οφειλών ή αποφυγή επιβολής φόρου, το προέβλεψε ρητώς, με το άρθρο 82 του νόμου 2961/2001, με τον οποίο παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης κληρονομητέου ακινήτου στο Δημόσιο για εξόφληση -υπό προϋποθέσεις- του φόρου κληρονομιάς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια