Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

Ο Τζεφ Μπέζος έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας μετοχές πριν από την κατάρρευση λόγω κορωνοϊού

Ο Τζεφ Μπέζος έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας μετοχές πριν από την κατάρρευση λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε μετοχές την κατάλληλη στιγμή (Πηγή φωτό ΕPA)
3

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει μετατραπεί σε οικονομική κρίση, αλλά κάποιοι βγήκαν κερδισμένοι. Ανάμεσά τους και ο Τζεφ Μπέζος, που φαίνεται ότι βρήκε το τέλειο timing για να πουλήσει μετοχές, κερδίζοντας εκατομμύρια.

Ο δισεκατομμυριούχος γλίτωσε μεγάλες απώλειες, πουλώντας μεγάλο μερίδιο από τις μετοχές του της Amazon τον Φεβρουάριο, πριν λάβει παγκόσμια έκταση η κρίση του κορωνοϊού, προκαλώντας κατάρρευση των αγορών. Σύμφωνα με τα αρχεία της ρυθμιστικής αρχής, ο Μπέζος πούλησε μετοχές αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την κορύφωση της τιμής της μετοχής της Amazon.

Σχεδόν τέλειο timing

Δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι έδρασε ακατάλληλα πουλώντας τις μετοχές ή ότι δρούσε με βάση μη δημοσιοποιημένες πληροφορίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας. Όμως, το timing ήταν σχεδόν τέλειο. Η πώληση των μετοχών- που αντιστοιχεί περίπου στο 3% εκείνων που κατείχε- ήταν πολύ μεγαλύτερη από εκείνες που είχε πουλήσει ο Μπέζος τους προηγούμενους μήνες. Το πλήθος των μετοχών που πούλησε είναι σχεδόν όσες είχε πουλήσει τους προηγούμενους 12 μήνες, σύμφωνα με ανάλυση της Wall Street Journal.

  

Ο 56χρονος επωφελήθηκε αυτή την εβδομάδα από το καλύτερο τριήμερο «ράλι» στο χρηματιστήριο από το 1933, το οποίο βοήθησε τη μετοχή της Amazon να καλύψει σχεδόν όλες τις απώλειες που κατέγραψε αυτό τον μήνα, φτάνοντας σε περίπου 1.920 δολάρια, αν και είναι λίγο πιο χαμηλά από την κορύφωση του Φεβρουαρίου (2.170). Ο Μπέζος κατέχει περίπου το 12% των μετοχών της Amazon.

Ο Μπέζος είναι κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος σήμερα, σε σύγκριση με τις αρχές του χρόνου. Η περιουσία του, που αποτελείται κατά κύριο λόγω από μετοχές της Amazon, αυξήθηκε κατά 3,9 δισεκατομμύρια την Πέμπτη μόνο, σε 120 δισεκατομμύρια συνολικά.

CEO πούλησαν μετοχές 9,2 δισ. δολαρίων

Δεν είναι ο μόνος που στάθηκε το ίδιο τυχερός- ή έξυπνος- αφού κι άλλοι Αμερικανοί πούλησαν μεγάλο αριθμό μετοχών τους τον Φεβρουάριο. Ανάμεσά τους ο Λάρι Φινκ, ο CEO της BlackRock- ο οποίος γλίτωσε απώλειες 9 εκατομμυρίων- αλλά και ο Λανς Ούγκλα, διευθύνων σύμβουλος της IHS Markit, ο οποίος πούλησε μετοχές αξίας 47 εκατομμυρίων στις 19 Φεβρουαρίου, που θα του απέφεραν απώλειες 19 εκατομμυρίων, αν τις είχε διατηρήσει.

Συνολικά, στελέχη στις ΗΠΑ πούλησαν μετοχές αξίας περίπου 9,2 δισεκατομμυρίων, των εταιρειών που είναι επικεφαλής, τις 5 εβδομάδες προτού ξεκινήσει η υποχώρηση των χρηματιστηρίων. Οι πωλήσεις πριν από την κατάρρευση κατά 30% της αγοράς τους γλίτωσε από απώλειες 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από Guardian

 

Οικονομία
3

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM