Νέα μείωση του ELA κατά 2,5 δισ. ευρώ

Νέα μείωση του ELA κατά 2,5 δισ. ευρώ Facebook Twitter
0

Μειώνεται κι άλλο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA, μετά την επαναφορά του waiver (αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και την επιστροφή καταθέσεων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 58,6 δισεκ. ευρώ έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η ίδια.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2,5 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΦΠΑ

Οικονομία / Τέλος τα εικονικά τιμολόγια: Τι σημαίνει αυτό για χιλιάδες επιχειρήσεις και τι αλλάζει από αύριο

Έρχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Ξεκινά αύριο η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων στις επιχειρήσεις - «Μπόνους» 200% στην έκπτωση από φόρους
THE LIFO TEAM