Μέχρι 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μέχρι 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ ξεκίνησαν και η ανάρτηση των σημειωμάτων στο TaxisNet αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου το αργότερο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο σε περίπτωση που η αντικειμενική αξία της περιουσίας τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Ιανουάριο του 2018.

Για αρκετούς φορολογούμενους που δικαιούνται αλλά δεν έχουν λάβει επιστροφή φόρου εισοδήματος και είναι υπόχρεοι ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει συμψηφισμός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κράτος έχει προϋπολογίσει ότι θα εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ περίπου απο τον φόρο ακινήτων, τοποθετώντας σχετικά υψηλά τον στόχο εισπραξιμότητας του φόρου. Το ποσό θεωρείται κρίσιμο για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM