Μαξίμου: Τα πέντε σημεία της συμφωνίας στο Eurogroup

Μαξίμου: Τα πέντε σημεία της συμφωνίας στο Eurogroup Facebook Twitter
7

Θετικό κρίνει το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup η κυβέρνηση, καθώς, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.


Ειδικότερα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup είναι θετικό αφού συμφωνήθηκε ότι:


«1. Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.
2. Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.
3. Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.
4. Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.
5. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μονοδρομος ειναι η επιστροφη στην επαρχια και η τονωση της αγροτικης και κτηνοτροφικης παραγωγης.Λογιστακοι,πρωιν νυν και μελλοντικοι,δεν μπορουν να κανουν θαυματα ουτε ειναι ηθικο να καθομαστε ολοι πισω απο ενα γραφειο και να ξυνουμε τα .....μολυβια μας.Αγαπω την αριστερα που θελει να παει στη Μανωλαδα να μαζεψει φραουλες και οχι εκεινη των συντεχνιων που εκτονωνει το διεθνισμο της δινοντας κερματα στους φτωχουλιδες του θεου που ζουν στα φαναρια.
ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙΣ λεφτά = έρχεται η τρόικα. Δεν ζητιανεύεις = δεν έρχεται κανείς κι επιστρέφουμε στην νεολιθική εποχή. Τσάμπα χρόνο και ενέργεια σπαταλάνε. Κι άλλο τόσο για να πείσουν εμάς ότι πετάει ο γάιδαρος. Πάντως νταούλι δεν χόρεψαν τελικά. Αλλά μπορούν να παίξουν νταούλι στους ιθαγενείς που τους αρέσει κιόλας, αφού είναι νταούλια από φυσικού τους.
Νταούλι παίζει η ΕΚΤ και δανείζει τις ελληνικές τράπεζες 1,55% αντί 0,05%. Νταούλια πάλι παίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, και η κυβέρνηση χορεύει. Αυτό με τα λεφτά των ταμείων και των αγροτών (και ευρωπαϊκά κονδύλια) που πάνε στο χρέος γιατί ξεμειναμε από λεφτά δεν ξέρω τι είναι... μάλλον hangover.
Παντως εχει πλακα αυτο, που συνεχιζουν να μας δουλευουν με το "Τροικα-Θεσμοι"! Ακομα πιο αστειο οτι υπαρχουν και ορισμενοι(ελπιζω οχι πολλοι πια)που το πιστευουν!
Ο εικονιζόμενος πάντως προχωράει καθημερινά. Το δημοψήφισμα, εξήγησε, δε θα ήταν ερώτηση ευρώ ή δραχμή. Τέλος πάντων, μπράβο στην κυβέρνηση, εντάξει. Σοβαρευτείτε από δω και στο εξής να πάμε παρακάτω, εμάς δεν μας νοιάζει ποιος θα είναι ο χαλίφης ας είστε εσείς.