Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα υποφέρει αν φύγει από το ευρώ, η ευρωζώνη όχι

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα υποφέρει αν φύγει από το ευρώ, η ευρωζώνη όχι Facebook Twitter
5

Η Ελλάδα θα υποφέρει σε περίπτωση που υποχρεωθεί να βγει από την ευρωζώνη, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η νομισματική ένωση είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη από την πλευρά της για να χειριστεί μια τέτοια κατάσταση.

 «Πιστεύω πως θα είναι μια απαίσια κατάσταση για τον ελληνικό λαό», τόνισε η κ. Λαγκάρντ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και δανειστές θα πρέπει να «ριχτούν στη δουλειά» προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε επίσης ότι το ΔΝΤ παραμένει απόλυτα δεσμευμένο στο να βοηθήσει την Ελλάδα και είναι διατεθειμένο να σεβαστεί ορισμένες  υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Ακόμη επιβεβαίωσε ότι το Ταμείο έλαβε τη δόση των 458 εκ. που κατέβαλε χθες η Ελλάδα, λέγοντας «τα πήραμε πίσω τα λεφτά μας», μια φράση που προκάλεσε τα γέλια των δημοσιογράφων.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Έχω αρχίσει και γίνεται γραφική η επιμονή των "πολιτισμένων" Ευρωπαίων "εταίρων" να απειλούν συνεχώς τους πολίτες μιας χώρας που υποφέρει επί 6 συναπτά έτη ξεστομίζοντας ταυτόχρονα φράσεις όπως "να βοηθήσουμε την Ελλάδα", "είμαστε έτοιμοι να δείξουμε αλληλεγγύη" και άλλα τέτοια όμορφα.
Δεν έχει σημασία ποιους εμπιστεύομαι. Έχω αλλεργία στους διεφθαρμένους τεχνοκράτες οι οποίοι απειλούν τη ζωή κυρίως αθώων και σε μεγάλο βαθμό εξαντλημένων από τη συνεχή ύφεση απλών πολιτών. Κι εσύ είσαι το τρανταχτό παράδειγμα της εν λόγω τρομοκρατίας: έχεις τρομάξει αρκετά ώστε να λες (ουσιαστικά) "δεν πειράζει που μας απειλούν ζάπλουτοι τύποι καθημερινά ώστε να ζήσουμε με ψίχουλα, κάντε ότι πουν για να μην έρθουν τα χειρότερα".
Για την ακρίβεια μίλησε σε πρώτο πρόσωπο,αυτό ήταν το κωμικό του πράγματος:«Εισέπραξα τα χρήματά μου» - I’ve got my money backΣτο μεταξύ, μετά την κωλοτούμπα για διαγραφή χρέους (για την οποία είχαν και καλά δεσμευτεί αλλά τελικά η μόνη διαγραφή θα είναι αυτή που ήδη έχει γίνει από τους προηγούμενους), έγινε και δεύτερη κωλοτούμπα. Ούτε καν επιμήκυνση δεν ζητάμε πλέον, αλλά ρήτρα ανάπτυξης με πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%. #fate_ki_allo_sano

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ