Κτηματολόγιο: Νέα πλατφόρμα δίνει ψηφιακό αριθμό προτεραιότητας

Κτηματολόγιο: Από τις 25 Ιουλίου η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Sooc
0

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το κτηματολόγιο προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ήδη, από 25 Ιουλίου οι πολίτες μπορούν από μόνοι τους να υποβάλουν τα συμβόλαιά τους στο κτηματολόγιο καθώς είναι σε ισχύ η σχετική πλατφόρμα ktimatologio.gov.gr. Ωστόσο, οι πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης, θα χρειαστεί να περιμένουν για μία νέα πλατφόρμα. Η εν λόγω πλατφόρμα βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών και θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά. Συνεπώς, ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των κτηματολογικών γραφείων.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM