Goldman Sachs: Ύφεση στη Βρετανία λόγω Βrexit

Goldman Sachs: Ύφεση στη Βρετανία λόγω Βrexit Facebook Twitter
0

Η Βρετανία αναμένεται να μπει σε ύφεση μέσα στο 2016, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Πέμπτη για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που οποία θα εμποδίσει επιπλέον και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, είπαν οι επικεφαλής οικονομολόγοι της Goldman Sachs χθες.

"Αναμένουμε τώρα την οικονομία (της Βρετανίας) να εισέλθει σε ήπια ύφεση μέχρι τις αρχές του 2017", είπαν σε σημείωμα για τους πελάτες τους οι οικονομολόγοι της Γκόλντμαν Σακς Γιαν Χάτζιους και Σβεν Γιάρι Στεν.

Εκτιμούν επίσης ότι η απόφαση για την αποχώρηση από την ΕΕ θα μειώσει αθροιστικά κατά 2,75% το βρετανικό ΑΕΠ, στους επόμενους 18 μήνες, καθώς και ότι οι οικονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης θα επηρεαστούν επίσης.

Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Γκόλντμαν, το ΑΕΠ της ευροζώνης τα δύο επόμενα χρόνια θα φτάσει το 1,25% αντί του 1,5% που υπολογίζονταν πριν το δημοψήφισμα για Brexit.

Για την οικονομία των ΗΠΑ, η τράπεζα προβλέπει ότι η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο μισό του 2016 θα φτάσει το 2% αντί για το 2,25%, που είχε δώσει σε προηγούμενη εκτίμηση.

Η Γκόλντμαν σημείωσε τρεις βασικούς κινδύνους που απορρέουν από την απόφαση της Βρετανίας: οι όροι εμπορικών συναλλαγών ενδέχεται να επιδεινωθούν, οι εταιρείες ενδέχεται να μειώσουν τις επενδύσεις λόγω της ανασφάλειας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, και οι οικονομικές συνθήκες θα σφίξουν λόγω των διακυμάνσεων στις τιμές συναλλάγματος και της αδυναμίας σε ευάλωτα κεφάλαια όπως οι μετοχές και τα επισφαλή ομόλογα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM