Forbes: Αυτός είναι ο πιο πλούσιος Ρώσος - Στη λίστα και ο Ιβαν Σαββίδης

Forbes: Αυτός είναι ο πιο πλούσιος Ρώσος - Στη λίστα και ο Ιβαν Σαββίδης Facebook Twitter
Ο Νο1 με τον Πούτιν και ο 53 της λίστας
0

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Νοβολιπετσκ, ο 61χρονος Βλαντίμιρ Λίσιν είναι σύμφωνα με τη νέα λίστα Forbes ο πιο πλούσιος ρώσος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καταλόγου για τους ρώσους ολιγάρχες, τα περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται στα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη λίστα φιγουράρει και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είναι στη θέση 53 με την περιουσία του να αποτιμάται στα 1,9 δισ. δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Severstal Αλεξέι Μορντασόφ με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθεί ο επιχειρηματίας Λεονίντ Μίχελσον, ιδιοκτήτης της Novatek, με περιουσία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μίχελσον επί δύο χρόνια (2016-2017» διατηρούσε τον τίτλο του πιο πλούσιου ρώσου επιχειρηματία.

Στους δέκα πιο πλούσιους ρώσους επιχειρηματίες συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ(16,4 δισ. δολάρια) , ο Γκενάντι Τίμτσενκο ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Sibura (16 δισ. δολάρια), ο συνιδιοκτήτης της Norisl Nikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν (15,9 δισ. δολάρια), ο ιδιοκτήτης της Eurochim Αντρέι Μελνιτσένκο (15,5 δισ. δολάρια) ο συνιδιοκτήτης της Alpha Group Μιχαήλ Φρίντμαν (15,1 δισ. δολάρια), ο βασικός μέτοχος της Rusal Βίκτορ Βεκσελμπεργκ(14,4 δισ. δολάρια) και ο βασικός μέτοχος της Metalloinvest Αλισέρ Ουσμάνοφ (12,5 δισ. δολάρια)

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισεκατομμύρια δολάρια και, όπως επισημαίνει το περιοδικό Forbes, αυξήθηκαν μέσα σ' έναν χρόνο κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης αυξήθηκε και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων εφέτος, οι οποίοι έφθασαν από τους 96 στους 106. Για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα των πρώτων δέκα επιχειρηματιών , πρέπει η περιουσία του να υπερβαίνει τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM