Φλαμπουράρης: Οικογενειακό αφορολόγητο 500.000 ευρώ για τον νέο Φόρο Ακινήτων

Φλαμπουράρης: Οικογενειακό αφορολόγητο 500.000 ευρώ για τον νέο Φόρο Ακινήτων Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
0

Στον νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει η επεξεργασία του νέου φόρου και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση τα όρια για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία να τα πάμε για την οικογένεια κάτω από τις 500.000 με αναθεωρημένες τις αντικειμενικές αξίες». Όπως είπε, ο ανώτατος συντελεστής της κλίμακας του νέου φόρου δεν θα είναι πάνω από 2%.

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες επισήμανε ότι «δεν μπορούμε οριζόντια να τις κατεβάσουμε, πρέπει να γίνει με ζώνες» και «αυτό θα καθυστερήσει λίγο».

Για την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ είπε «θέλει τουλάχιστον τρεις μήνες για να φτιαχτεί, δεν το βλέπω νωρίτερα για τον Μάιο, Ιούνιο».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Οικονομία / Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Από τη γεωπολιτική και την οικονομία έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Υγεία και την Επιστήμη, οι κρίσιμες εξελίξεις της νέας εποχής στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “The Shock of the New”
THE LIFO TEAM