ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Financial Times: Η Αθήνα έχασε την Κομισιόν

Financial Times: Η Αθήνα έχασε την Κομισιόν Facebook Twitter
Φωτο: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
0

Απαισιοδοξία για συμφωνία διαπιστώνουν στις Βρυξέλλες οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, αναφέροντας ότι η διαδικασία έχει γίνει ρουτίνα τις τελευταίες εβδομάδες, σε τέτοιο βαθμό που η Κομισιόν την έχει βαφτίσει «εγγραφολογία».

Όπως αναφέρει ο Peter Spiegel η αισιοδοξία δεν υπάρχει πλέον και έχει δώσει τη θέση της στο φόβο και την καχυποψία, καθώς αξιωματούχοι από διάφορους οργανισμούς που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση παρατείνει σκόπιμα τις διαπραγματεύσεις ως την τελευταία στιγμή. Εκτιμά  ότι οι πιστωτές θα κάνουν τελικά πίσω και θα συμφωνήσουν να εγκρίνουν μια γενναία ελάφρυνση χρέους και νέα χρηματοδοτική βοήθεια χωρίς αυστηρούς όρους.

«Δεν θέλουν συμφωνία μαζί μας. Απλά θέλουν ελάφρυνση χρέους» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος ενός εκ των τριών θεσμών μετά την αξιολόγηση της τελευταίας ελληνικής προσφοράς. «Δεν πιστεύω ότι θα κάνουν κίνηση. Περιμένουν από εμάς να κάνουμε πρώτα πίσω και δεν θα το κάνουμε» πρόσθεσε ο αξιωματούχος. «Δεν καταλαβαίνουν πως δεν είμαστε πίσω στο 2012 όταν οι Ευρωπαίοι ήταν διατεθειμένοι απλά να ρίξουν χρήματα για να καλύψουν το πρόβλημα».

Μάλιστα χαρακτηριστικό του κλίματος, όπως το μεταφέρουν τουλάχιστον ανώνυμοι αξιωματούχοι που επικαλείται ο Τύπος ο Ζακ Κλοντ Γιούνκερ επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η Αθήνα «έχασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Δεν κατάλαβαν ότι ο καλύτερος φίλος των μικρών και μεσαίων κρατών μελών είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» σημείωσε ένας αξιωματούχος, μεταφέροντας τις παρατηρήσεις του προέδρου της Κομισιόν στους Επιτρόπους.

Έλληνες αξιωματούχοι επιμένουν πως δεν είναι αυτή η πραγματικότητα.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM