Δυσαρεστημένοι εμφανίστηκαν οι θεσμοί κατά την αποψινή συνεδρίαση του EuroWorking Group σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ εξέφρασαν και απογοήτευση για την πρόοδο της Ελλάδας σε σημαντικά ζητήματα.

 

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Καθημερινής, κατά τη συνεδρίαση του EWG οι θεσμοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο αναμένεται να πλήξει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

 

Επίσης εμφανίστηκαν απογοητευμένοι από την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα και την πρόοδο σε ζητήματα που εκκρεμούν.

 

Σήμερα συζητήθηκε το θέμα των συμφωνημένων δράσεων και κατά πόσο αυτές έχουν προχωρήσει, ώστε να δώσει το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαρτίου την έγκριση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

 

Οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίστηκαν ανήσυχοι και για τον απογοητευτικό ρυθμό μείωσης των κόκκινων δανείων που θέτει σε κίνδυνο πλέον τις τράπεζες, αλλά και για τα 16 προαπαιτούμενα για τα οποία πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.

 

Σημείωσαν πως αναμένουν από την ελληνική κυβέρνηση ένα σχέδιο για την πρώτη κατοικία και για το πώς θα αντικατασταθεί ο νόμος Κατσέλη ο οποίος επηρεάζει την εξυπηρέτηση των δανείων.

 

Τέλος, επεσήμαναν ότι η μείωση του αφορολόγητου που έχει νομοθετηθεί και θα τεθεί σε ισχύ το 2020, θα πρέπει να εφαρμοστεί.