Ενέργεια: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης- Οι παρεμβάσεις που αναμένονται

Ενέργεια: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης- Οι παρεμβάσεις που αναμένονται Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Το πρωί της Παρασκευής θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα νέα μέτρα στήριξης λόγω των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές ενέργειας.

Οι παρεμβάσεις αυτές «κλείδωσαν» κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με συμμετοχή του πρωθυπουργού με των αρμόδιων υπουργών. Στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα κάνουν τις σχετικές ανακοινώσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι τα μέτρα να καλύψουν και τη μεσαία τάξη, όπως και εκείνους που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανση.

 

Το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κρατική επιδότηση στα τιμολόγια του ρεύματος θα ανέβει στα 300 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, ενώ θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης για όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Με τα τωρινά δεδομένα, η επιδότηση «μεταφράζεται» σε έκπτωση 9 ευρώ ανά 300 Kwh. Με την αύξηση του σχετικού κονδυλίου, η επιδότηση θα ανέβει περίπου στα 13,5 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ