Μια νέα μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρει ότι η φορολόγηση των σούπερ-πλούσιων του πλανήτη δεν πρόκειται να ανακόψει την οικονομική ανάπτυξη ενώ η αναδιανομή του πλούτου μπορεί να ωθήσει πραγματικά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν .
Το έγγραφο υποστηρίζει ότι η ανισότητα είναι επιβλαβής για την ανάπτυξη μιας χώρας, και ότι η αναδιανομή του πλούτου με τη χρήση των φόρων μπορεί να μειώσει αυτή την ανισότητα και να τονώσει την ανάπτυξη και να επιμηκύνει τη διάρκεια των κύκλων ανάπτυξης .
Στο έγγραφο του Ταμείου αναφέρεται ότι η αναδιανομή του πλούτου είναι μια «win -win situation" και συνολικά πρόκειται για ένα "φαινόμενο υπέρ της ανάπτυξης » , και όχι "δολοφόνος" της εργασίας, όπως υποστηρίζουν πολλοί οικονομολόγοι.
Οικονομία /
ΔΝΤ: Φορολογήστε τους πλούσιους χωρίς φόβο
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Αναφορές για Ελληνίδα αεροσυνοδό ανάμεσα στους νεκρούς
Στο Παρά Πέντε - 20 χρόνια μετά: Πώς είναι ο εγγονός της «Ζουμπουλίας» σήμερα - Εμφανίστηκε στο reunion
Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα καταστήματα και πότε ανοίγουν ξανά
Στο Παρά Πέντε - 20 χρόνια μετά: Η συγκίνηση στο reunion και η αναφορά σε όσους «έφυγαν»
Δέκα αξέχαστες σειρές του 2025