Το Bitcoin καταγράφει σήμερα τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εφτά εβδομάδων στην τιμή του.

 

Το κρυπτονόμισμα έπεσε κατά 8,5% στις 55.810,32 δολάρια, κατά τη διαπραγμάτευση της ισοτιμίας του στη Σιγκαπούρη, με το πρακτορείο Bloomberg να παρατηρεί πως οι απώλειες, στο ενδιάμεσο της συνεδρίασης, ήταν ακόμη μεγαλύτερες, όταν η «βουτιά» άγγιξε το 15,1% στα 51.707,51 δολάρια.

 

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα πίσω από το Bitcoin, επίσης κατέγραψε απώλειες που έφτασαν ακόμα και στο 18%, πριν αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει. 

 

Πού οφείλεται η απότομη ύφεση

 

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την κατακόρυφη πτώση στην έντονη φημολογία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει στρατηγικές αντιμετώπισης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που εκτιμάται ότι γίνεται μέσω της αγοραπωλησίας ψηφιακών assets.

 

Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin είχε φτάσει στην ιστορικά υψηλότερη τιμή του, με την ισοτιμία να αγγίζει στιγμιαία τα 64.869,78 δολάρια, λίγο πριν την «πρεμιέρα» του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase Global Inc., στον Nasdaq, την περασμένη Τετάρτη.

 

Η αθροιστική αξία όλων των υφιστάμενων Bitcoin αποτιμάται σε κάτι παραπάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, μετά την περσινή εκτόξευση της τιμής του κατά 800%. Ένας από τους λόγους ήταν ο αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων που δέχονται bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Άλλωστε ακόμα και οι PayPal - Square έχουν αρχίσει να επιτρέπουν τις συναλλαγές με Bitcoin στις πλατφόρμες τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr