Αναδρομική αύξηση στο επίδομα θέρμανσης της περσινής περιόδου για τις ορεινές περιοχές, αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται μειώσεις για την αντίστοιχη φετινή χειμερινή περίοδο.

 

Η σχετική απόφαση τροποποιεί αναδρομικά μόνο την επιδότηση για τις ορεινές περιοχές (πρώτη ζώνη) για τη Δράμα, τον Έβρο, την Καστοριά, την Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, τα Γρεβενά, τις Σέρρες, την Κοζάνη και τη Φλώρινα.

 

Το επίδομα σε αυτές τις περιοχές αυξάνεται στα 37,5 λεπτά ανά λίτρο ενώ στις υπόλοιπες ζώνες παραμένει σταθερό στα 0,25€ ανά λίτρο.

 

Για όλους τους υπόλοιπους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, δεν αλλάζει τίποτα αναδρομικά, αν και επίκειται επόμενη υπουργική απόφαση που θα μειώνει για όλους την επιδότηση στο μισό, από τα 25 στα 12,5 λεπτά.

 

Πρακτικά, το μάξιμουμ του επιδόματος διαμορφώνεται στα 750 ευρώ (+ 250 ευρώ) για άγαμους και στα 937,50 ευρώ (+ 312,50 ευρώ) για έγγαμους (ή μονογονεϊκές οικογένειες), αρκεί οι εν λόγω δικαιούχοι να έχουν εξαντλήσει την επιδοτούμενη ποσότητα που διαμορφώνεται στα 2.000 λίτρα για τους άγαμους και στα 2.500 λίτρα για τους έγγαμους.

 

Πηγή:skai.gr