Ανησυχία στις Βρυξέλλες για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Ανησυχία στις Βρυξέλλες για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Facebook Twitter
EPA
0

Ανησυχία στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει τα μέτρα που εξήγγειλε η Ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ανησυχία για αυτά που έχουν ανακοινωθεί, ανησυχία για το αν οι Έλληνες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης, ο ίδιος αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ζήτημα να συζητηθεί και υπουργοί να θέσουν ερωτήματα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο ίδιος αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδεθεί η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ με την ανακοίνωση των παροχών και να μην δοθεί η ανάλογη έγκριση. «Δεν ξέρω την αντίδραση όλων των κοινοβουλίων», σημείωσε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικά εξ αυτών να μην εγκρίνουν την πρόωρη αποπληρωμή.

Τέλος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε «μπερδεμένος» σε ότι αφορά την πρόταση Τσίπρα για μείωση πλεονάσματος. Περιορίστηκε να πει ότι περιμένει την εισήγηση που θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Είμαι σε σύγχυση και οι θεσμοί το ίδιο, αλλά αναμένω την έκθεση των θεσμών», είπε, προσθέτοντας όμως ότι αυτό που αναμένει να τονίζεται στη συγκεκριμένη έκθεση είναι ότι «οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι στόχοι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να τηρηθούν.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ